Byggahus.se

Radon blir galen, radon i samtliga väggar och markradon ????

258 läst  1 svar

 1. K
  Medlem Nivå 1
  hej har ett hus byggt 1967 lättbetång och för ca 5 år sedan gjorden vi radontest vi fick snitt värdarna 220. Efter det satte vi elektroniska fläktar i källaren och på övervåningen. I år skickade vi in ett nytt test fick i genomsnitt typ 500. Har haft ute radon konsult det har visat sig att vi har både blåbetong väggar uppe och nere med radon och markradon. Jag misstänkte själv markradon eftersom vi fått förhöjning säker på grund av ökad undertryck i huset pågrund av fläktarna hade inte ökat tillräckligt med inluft.
  Har ännu inte fått åtgärdsförslag eller kostnadsförslag. Fundera vad jag kan göra själv. Vill helst inte sätta in markradon sug vilket killen som gjorde kontrollen trodde skulle vara den första åtgärden sen en ny mätning och sedan eventuellt ftx system. Känns som mycket pengar i ett hus som inte är värt så mycket.

  Tänkte täta plattan själv och sätta upp radontapet på väggarna och sedan själv installera ett ftx system. Hur tänker och vilka erfarenheter har ni? Är lite splittrad!!
   
 2. Jarlingar
  Allvetare · Nivå 13
  Börja med att sätta in FTX så tror jag inte du behöver göra något mer (y)

  Sen är ev risker med radon ganska överdrivet så länge man inte röker..