Råd för vad vi ska bygga för hus 4 meter byggnadshöjd

672 läst  2 svar

 1. B
  Medlem Nivå 1
  Vi har nu fått tag på en tomt som sluttar något och på tre av fyra sidor har allmän väg utanför tomtgräns. Vi har detaljplan som anger 4m byggnadshöjd.

  Tomten var dyr och vi behöver därför bygga ett hus som gör att totala värdet är högt då vi kanske säljer inom en fem-tioårsperiod.

  Budget är ca 3 miljoner för huset och vår tanke var 1.5 plan för att på ett ekonomiskt sätt få upp boytan till runt 200kvm.

  Nu till problemet... vi lyckas inte få till något hus vi tycker ser bra ut, främst pga de hårdare reglerna med byggnadshöjd och frontespiser mm vilket gör att vi inte kan bygga villa askim som vi tänkt (trivselhus) utseendemässigt. Inte ens takkupor..

  Finns det några vägar runt det här med byggnadshöjd samt vad hade du själv byggt för hus med förutsättningarna som råder?

  Tack för svar
   
 2. Gammelnörden
  Medlem · Nivå 11
  Atriumhus:love: Jag bifogar två exempel, ett med en öppen sida och en planlösning för ett riktigt slutet atriumhus. Finessen med båda dessa är att ytterväggarna mot det som skulle vara mot de tre allmänna vägarna är i princip slutna. Fokuset för boendet är in mot atriumet och i ena fallet den öppna sidan utan väg. Jag menar inte att någon av planritningarna är helt färdiga förslag, utan vill framhäva själva principen med boende på ett plan med slutet mot det allmänna och öppet mot det privata. :)
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  2134685790_d988c5c357_o.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  fa957-e752e-a330c-e36a0-13667-7eb2c-3eb47-a24e5.jpg
   
  • Laddar…
 3. M
  Medlem · Nivå 8
  Vad kostar villa Askim? 3M låter billigt.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: