Byggahus.se

Projekt syrenhäck

 1. D
  Medlem · Nivå 6
  Kanon, finns inget snyggare än fin syrenhäck. Var uppmärksam på att bondsyren sprider sig med rotskott så den kommer att försöka sprida sig in i din gräsmatta resp din grannes. Bara att hålla efter. När den sen blir lite större får man vara på och gallra ut dom grövsta grenarna varje år så håller den sig fin. Grattis till fint projekt!
   
 2. V
  Medlem · Nivå 7
  Älskar syrenhäck, våran är kanske 4m hög och ca 20m lång, verkar inte bli högre men den sprider sig oerhört om man inte håller efter den. Blandat vita och lila blommor. Grannen har en också men dom klipper ner den varje år så den blommar aldrig men når nog 2m på hösten innan dom tar ner den.
   
 3. D
  Medlem · Nivå 6
  Om du tycker 4 meter är för högt, dessutom brukar den bli lite tråkig nedtill, är en bra strategi att klippa de grövsta grenarna vid marken, en tredjedel om året, så är häcken föryngrad på 3 år, samtidigt som den finns kvar hela tiden.
   
 4. V
  Medlem · Nivå 7
  Har börjat med det ifjol efter 10år då den fått sköta sig själv. Resultatet är väldigt bra än sålänge.
   
 5. Sommartorparn
  Medlem · Nivå 11
  Har också gjort en syrénhäck på det viset. De första 10 åren hände ingenting, sedan växte den mycket! Tyckte att jag tog till ordenligt med avstånd till tomtgränsen, inser nu 20 år sedare att det var för lite! Den har breddat på sig ordenligt och det är nu ett problem. Räkna med minst två meter för häckens bredd (gärna mer) och att du måste ha en remsa på 1 meter utanför häcken på din tomt där du kan köra gräsklippare o hålla undan skotten.