Byggahus.se

Projekt: Nybyggnation Fjällstuga

 1. Linuslin
  Självbyggare · Sundsvall · 91 inlägg

  Linuslin

  Självbyggare
  Tanken var det och trodde dom skulle anmärka mer på sådana saker under slutsamrådet och kanske inte godkänna pga det, men han noterade bara att trappen inte var helt klar men såg det som en småsak i det stora hela.
  Lite kluven just nu iom att det bara är en lofttrappa , men sannolikt åker det dit någon form av sättsteg längre fram. I övrigt blev den långt över förväntan utseendemässigt, bekvämlighet och det låter inte ett ljud när man går i den.
   
 2. Linuslin
  Självbyggare · Sundsvall · 91 inlägg

  Linuslin

  Självbyggare
  Det blev nyårsfirande i stugan med mycket snö och ett par soliga dagar. Innan gästerna kom byggde jag ett matbord och hallmöbler, blev kanon.
  Nu laddar vi inför sista rycket med listerna.
   
 3. holmberg87
  Självbyggare · Gävleborgs · 2 319 inlägg

  holmberg87

  Självbyggare
  Wow vad fint du har fått det! Otroligt inspirerande, känner att jag måste försöka göra ett liknande projekt!
  Bra gjort!
   
  • Laddar…
 4. J
  Medlem · 136 inlägg

  Jezzie

  Medlem
  Sååå fint!
   
  • Laddar…
 5. J
  Medlem · Västernorrland · 165 inlägg

  jockelw

  Medlem
  Så snyggt du fått det. Är själv lite inne på att bygga en stuga likt din, med snäv budget. Vi får se vad tiden erbjuder. Mycket inspirerande i alla fall. när du är klar skulle det vara kul med en summering med tankar, ideér, bilder, plus & minus osv hur projektet gått för dig.

  God fortsättning.
   
  • Laddar…
 6. T
  Medlem · 7 inlägg
  Wow! Grattis till den fina stugan! Mycket inspirerande!
   
  • Laddar…
 7. Linuslin
  Självbyggare · Sundsvall · 91 inlägg

  Linuslin

  Självbyggare
  Tack så mycket!:)
  När allt är helt klart tänkte jag göra en slutsummering i den här tråden med bilder och tankar. Alltid kul att ev inspirera andra!
  Det som varit särskilt roligt men samtidigt det jobbigaste, är att ha gjort i princip allting själv. Då jag jobbar i branschen men typ inte utfört något själv med händerna har det varit otroligt lärorikt. Men som ni förstår samtidigt väldigt(!) energikrävande och många timmar. Särskilt när man bygger på distans, det är väl det som gjort det jobbigast tror jag. Att ha tre timmar enkel väg. Skulle jag bygga något igen skulle jag aldrig ge mig på alla moment själv utan leja för vissa delar. Nog för att man sparar pengar men man måste värdera sin egen tid också. Nu passade detta perfekt nu för oss då vi inte har barn än och min sambo pluggar, samt en viss pandemi som gjorde att man inte kunde göra så mycket annat:)
  God fortsättning!
   
 8. Står.i
  Medlem · 54 inlägg

  Står.i

  Medlem
  Magiska bilder - bra jobbat, bra team! Kan föreställa mig att det är skönt med rymd i kök/matplats.

  Hoppas ni får många bra stunder i stugan, både nu och med (förhoppningsvis) utökad familj!

  Mycket glädje, tack för bra tråd från början till slut.
   
  • Laddar…
 9. S
  Medlem · Stockholm · 662 inlägg

  surfarn

  Medlem
  Kul läsning, gillade speciellt stilen på hus och interiör! drömmer själv om fjällstuga men är "maxad" hos banken så ska det bli nått får jag klämma ur pengarna nån annanstans. Vad kostade kalaset allt som allt? på ett ungefär?
   
 10. Linuslin
  Självbyggare · Sundsvall · 91 inlägg

  Linuslin

  Självbyggare
  Tack så mycket!
  Rymden i storstugan blev bättre än vad jag trodde, var lite orolig att det skulle bli trångt men blev riktigt bra faktiskt!
  Haha ja en vacker dag hoppas jag också på härliga stunder med utökad familj;)
   
 11. Linuslin
  Självbyggare · Sundsvall · 91 inlägg

  Linuslin

  Självbyggare
  Ja allting ska ju finansieras också på det ena eller andra sättet. Jag kommer göra ett inlägg lite längre fram vad allting kostade, nedlagda timmar i grova drag osv. Men kan säga redan nu att jag landade på ca 9000kr/kvm, byggkostnad då det vill säga (exkl. tomt, myndighetsavgifter, förråd, verktyg m.m.).
   
 12. Linuslin
  Självbyggare · Sundsvall · 91 inlägg

  Linuslin

  Självbyggare
  Var uppe förra helgen och påbörjade smygar och foder. Gick väl hyfsat men lite latexfog blir det nog i vissa smygvinklar. Körde ingen gerning och tyckte det blev kanon. Hann få upp alla smygar på en dag och foder blev väl klart till ca 60% andra dagen.
  Nästa resa upp ska jag försöka få med mig lofträcke i glas och duschdörrarna. Känner att man bara vill få klart allt nu så man kan slappna av, har svårt att göra det där nu när man vet allt som är kvar:confused: motivationen börjar tryta också känner jag.
  Men nu är bara ända in i kaklet som gäller!
   
 13. Appendix
  Husägare · Roslagen · 3 017 inlägg

  Appendix

  Husägare
  Kämpa nu! (y)
   
  • Laddar…
 14. J
  Medlem · Västernorrland · 165 inlägg

  jockelw

  Medlem
  Blir så jäkla snyggt. Håll humöret uppe så är du snart i mål.
   
 15. Linuslin
  Självbyggare · Sundsvall · 91 inlägg

  Linuslin

  Självbyggare
  Nu börjar man faktiskt se slutet.
  Garderober i hallen på plats. I stort sett alla lister mm. Lofträcket på plats, blev fint men var lite pill att få det rakt och snyggt med klämfästena och limträpelarna, väldigt stabilt blev det.

  Det som är kvar är duschdörrarna som ska monteras (blir under påsk) samt så ska jag bygga igen ovan köket, men det blir nog till sommaren. Sen ska garderober in i sovrummen också.

  Vi har nu börjat njuta lite mer när vi är där och ser framemot påsken. Mycket inredning som nu också kommit på plats, bla soffor och sängar mm. Kunde inte hålla mig så blev en skoter också(y):)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.