Byggahus.se

Projekt källare

 1. tommib
  Bergsfogde · Nivå 24
  Det är säkert en fin butik men som boende söder om stan rör man sig inte gärna norrut på E4 dagtid. Visst finns det en lucka kring lunch men risken är fortfarande att det jävlas. Tyvärr är det en effekt av stockholmstrafiken att staden i praktiken är delad mellan nord och syd.
   
 2. Appendix
  Medlem · Nivå 12
  Ahhh... Söder om stan. Ja. jag pendlade från Enskede till Väsby i två år.... Det var väldigt nära att orsaka spontant massmord två gånger per dag.:rolleyes:
  Nu med tanke på att senaste 12 månaderna har Kina ökat sina utsläpp med 7 Sverige så får man säg att planen att Sthlm ska släppa ut mindre är..... Effektiv.
  Om inte det var för att bilköer släpper ut mer än flödande motorvägstrafik :D
   
 3. A
  Medlem Nivå 4
  Hej!

  Hur gör du med Dynacem, vattnar du berget efter det börjat få sprickbildning? Kan inte se något om detta i instruktionerna men vissa på forumet förespråkar det för bättre effekt?
   
 4. tommib
  Bergsfogde · Nivå 24
  Ja, jag brukar vattna efter ca ett dygn. Vet inte säkert om det gör någon skillnad men det skadar inte.
   
 5. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 25
  Läste tråden för något år sedan men hade tydligen glömt bevaka den. Kul att det fortsätter. Man behöver lite galna projekt för sinnesfriden. Kämpa på :)
   
 6. tommib
  Bergsfogde · Nivå 24
  Förberett lite. Bl.a. förankrat "byggställningen" i berget och bytt filter på ghettoluftrenaren. Har också byggt om utblåset lite från den så att den blåser till det angränsande rummet. Förhoppningsvis kan det skapa ett övertryck som hindrar iaf det värsta dammet från att ta sig vidare.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20201020_211017_1.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20201020_211030_3.jpg


  Imorgon blir det borrdag igen om bara hyrfirman håller vad de sa och har en maskin inne.
   
 7. tommib
  Bergsfogde · Nivå 24
  Fick en maskin med integrerad borrvikt idag. Det är säkert bra om man borrar ett par hundra hål för stolpar i berg eller liknande. När man ska baxa upp maskin på en borrstång 1 m upp, utan så mycket plats uppåt, så är det mindre kul. Det hade varit bra att vara två idag...

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20201021_124341_2.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20201021_124348.jpg


  Bussar på en borrselfie också. Minus kåporna så är det ungefär som på jobbet nuförtiden. Låt bli och skicka på ledstänger hörni så slipper vi ses.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20201021_124410_3.jpg
   
  • Laddar…
 8. K
  Medlem · Nivå 7
  Synd att du inte fick med kortborret att börja med utan måste börja borra med meterborret direkt.
  Men såg att du i vart fall fick maskin med vatten.
   
 9. tommib
  Bergsfogde · Nivå 24
  Jag har börjat med kortborret :)
  400 mm för att vara exakt. Den på bild är 1200 mm.

  Tyvärr körde jag slut på 600 mm borren idag, gängorna var helt körda. Därför kom jag inte åt den sista raden hål, det gick helt enkelt inte att få ner borr och maskin.

  Jag har också ägnat ganska mycket tid åt att rycka upp borret ur de färdiga hålen. I detta avseende är nog IDS bättre då de inte har något hak som fastnar.

  Det är ju mina borr så jag väljer själv, men jag började med gängade stänger så nu är jag lite fast i det. Är nästan klar ändå, får se vad som är kvar efter den här omgången.

  Apropå maskin med vatten så är det anledningen till att jag hyr på det stället jag gör, trots att det har strulat lite.

  Fick också lämna en bit som jag ville göra. Frun hade Skypemöte 1400 och dessutom var minstingen hemma pga att han gjort illa foten så jag hänger med honom framför TVn nu i väntan på att min fru ska bli klar så att jag kan plocka ihop grejerna och lämna tillbaka dem.
   
  Redigerat 21 okt 14:45
 10. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  Detta självplågeri imponerar på något konstigt vis. Jag är ju den förste att förstå poängen med att gå ner i källaren och köra sitt eget rejs ett tag, helt bortkopplad från vardagens och jobbets problem och stress. Men, uthålligheten i detta projekt måste resultera i någon sorts pris.
   
 11. tommib
  Bergsfogde · Nivå 24
  Eget rum till dottern och jag kan fortsätta ha ett arbetsrum (nåja, arbetsskrubb). Försöker undvika att priset blir minus en fru, hon är väldigt tålmodig men påpekar då och då att hon inte tycker att det är en bra idé.

  Jag vill inte flytta, vi trivs väldigt bra i området, men huset är för litet. Och jag är vääldigt envis.
   
 12. M
  Medlem Nivå 6
  Vad är planen när du har fått bort all Sten då menar grunden står ju på berget
   
 13. F
  Medlem Nivå 6
  jag håller med om att det är imponerande, men kanske inte så konstigt. Vissa går på lediga stunder ner i källaren och fixar absurt mycket med sina Märklin-tåg, andra går ut i snickerboa och kämpar utav tusan med laxstjärtar, ytterligare några sliter som tusan med att spika upp underslag på frigga, och @tommib spräcker berg. Tycker själv att det är något särskilt med att avverka sten för egen hand.

  Visst, Arbetsmiljöverket kanske kunde ha synpunkter här men vem har sagt att vi måste ha det så bekvämt jämt... kör hårt tommib, men som du säger, viktigt med akt på familj och hälsa. Detta är en av de bästa trådarna på forat.
   
 14. -RB-
  Medlem · Nivå 14
  Det är så befriande att detta projekt gör att man själv framstår som lite mindre galen :cool::thinking:

  Skämt åsido, jag är riktigt imponerad!
   
 15. tommib
  Bergsfogde · Nivå 24
  Planen är att ta bort såpass mycket berg att jag kan gjuta ett jämnt golv därinne. Sen blir det ett förråd, i huvudsak.

  Vilket är en bidragande anledning till att jag inte tar in någon för att göra det. Jag är rätt säker på att AMV skulle ha väldigt mycket åsikter om arbetsställningar, risker osv. Självklart är jag försiktig dock, förstå hur pinsamt att träffa sina kollegor när man gjort sig illa på riktigt.

  Lustigt. Jag använder typ @Brännis tråd om renovering av ett ödehus som exempel till min fru på att det finns galnare människor än jag.