Byggahus.se

Projekt: Bastu, spabad, trädäck

 1. M
  Medlem Nivå 10
  Vad kul att höra! Ja, det är riktigt kul att kolla tillbaka på bilderna och se att det faktiskt har hänt lite.
   
 2. U
  Medlem Nivå 2
  Tack, intressant svar!

  Så utluftsventilen går till utomhus? Du funderade inte på att dra tillbaka utluften till duschutrymmet? Min situation är ungefär likadan, att väggen mittemot aggregatet är en yttervägg, så jag grubblar över om det är lönt att projektera för att dra rör i nedsänkt tak osv så att inluften kommer tillbaka till samma utrymme som den kom från. Kanske kan man få lite fart på luften då och slippa den värsta temperaturskiktningen. Jaja, sorry för trådkapningen :) Återigen tack för bra svar samt inspiration (y)
   
 3. M
  Medlem Nivå 10
  Jag funderade faktiskt på att dra röret över innertaket och leda ut i det andra rummet. Såg det på en ritning jag hittade så varianten finns ju i alla fall. Det hade ju gått ganska lätt då jag byggde som jag gjorde men jag tvekade lite och det var några som lät tveksamma här i forumet så jag sket i det. Mitt rum utanför bastun är ju heller inte ett duschutrymme utan mer ett "vardagsrum". Men kanske att man skulle gjort så ändå. Jaja. Du kan väl bygga så och skriva hur det gick så att man vet till nästa bastubygge :)
   
 4. U
  Medlem Nivå 2
  Haha, ja, vi får se! Funderar på om det faktiskt kan vara önskvärt med skiktning, om ungarna vill ha det svalare på nedre laven till exempel. Gissar att bygget inte sätter igång förrän om typ 3-4 månader, sen är det inte omöjligt att det kommer en liten projekttråd.
   
  • Laddar…
 5. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nivå 14
  Glöm inte att det är ganska fuktig luft som blåser ut från bastun, om du leder in luften inomhus bör det finnas bra ventilation i närheten.
   
 6. U
  Medlem Nivå 2
  Om du syftar på mina tankar så tänkte jag ta ut luften i duschrum/omklädningsrum, det rummet kommer ha självdrag men med forcering vid behov (pax-fläkt), så jag tror det kommer vara tillräckligt.
   
 7. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nivå 14
  Precis, ni bör/måste omsätta luften om ni bastar ofta.
   
 8. M
  Medlem Nivå 10
  Redigerat 1 feb 19:18
 9. M
  Medlem Nivå 10
  Efter mycket om och men så är även taket på. Blev fördröjt av olika anledningar men till slut så. Skönt att huset nu är 100% klart och nu väntar såklart en hel del utejobb framöver. Ska bli staket, utekök och eventuellt pergola över badet. Målet är en riktigt trevlig hängyta som kan användas året runt. Spabadet skulle förresten också ha kommit för länge sedan men är försenat.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  617522EA-0120-48C2-B298-D7B808EF6BB4.jpeg

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  3DF9D016-9DB5-409C-BA16-A219AAA33080.jpeg

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  A9B9F6CC-1139-4A4C-B3BD-1AA0BA63AC53.jpeg

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  FC27F8FA-627C-4B41-8886-3CA188041399.jpeg

  .
  Nästa inlägg kommer när bad är på plats och sedan blir det väl lite bilder när uteplatsen formas. Vi får se. Skönt att sätta punkt för detta stora delmål i alla fall! :)
   
  • Laddar…
 10. A
  Medlem Nivå 6
  Härligt och bra jobbat! Rolig tråd att följa:D
   
  • Laddar…
 11. M
  Medlem Nivå 10
  Tackar! :)
   
 12. B
  Medlem Nivå 1
  Blev riktigt fint(y)
   
  • Laddar…
 13. M
  Medlem Nivå 10
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  7AB1B7C7-8F30-4FA1-94E8-D6CC7D64C235.jpeg

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DE82A8DC-6AAB-4DDF-A790-144837BDF7F7.jpeg

  Äntligen kom det. Beställde det i November men vi har inte brytt oss så mycket. Och ska jag vara ärlig så blev det bra timing att det kom efter att huset stod klart. Glömmer aldrig ett argasnickaren-avsnitt där han var hemma hos några i riktigt kaos men nog fan hade de ett infällt spabad ute på altanen :)

  Känns större än vad jag mindes Ändå provade vi att sitta i det i butiken men det är ju bra när det går åt det hållet.

  Nu får vi se när jag kan lura hit en elektriker i dessa isoleringstider. Därefter har jag en hel del snickrande att ta tag i igen.
   
 14. P
  Medlem Nivå 1
  Såg trevligt ut! Bastun, köpte du på lösvirke eller färdigt? Eller blev det efter egen skiss? Är nämligen sugen själv på en bastu, men det är en uppsjö av olika modeller, samt så tycker jag dom flesta har för tunn virke (Vill inte elda i flera timmar ifall det är cirkus - 20 ute)

  Och om Ja på lösvirke, har du länk!? :)

  Ber om ursäkt, verkar vara efter egen ritning! Att kolla via mobilen blir lite tokigt ibland och kommer direkt på sista sidan med sista bilden!
   
 15. M
  Medlem Nivå 10
  Hej! Ja, jag byggde fritt och använde stora huset som riktmärke. Lyckades kopiera det väl tycker jag och ångrar inte det valet en sekund. Dels ville jag utmana mig och jag ville helt enkelt prova att bygga ett ”hus” för att det var något jag funderat på länge och dels så blev det nu som jag ville utan kompromiss. Som tur var gick det bra med allt :) Du kan se hela processen om du scrollar igenom tråden.

  Har du frågor/funderingar så är det bara hojta till!