Byggahus.se

Problemlösaren

 1. B
  Medlem Nivå 1
  Ska måla och tapetsera i sonens rum. Problemet är att det nu sitter en ganska grov strukturtapet på väggarna. Hade tänkt använda mej av problemlösaren, men har använt det förut och blev inte riktigt nöjd med resultatet då väggen inte blev helt slät, utan snarare bucklig, plus att den är ju dyr.
  Funderade på att kanske måla över strukturtapeten på dom 2 väggarna som ska målas och sedan sätta problemlösare på väggarna som ska tapetseras. Problemet är bara att det är olika struktur på dom väggarna som ska målas. Tror ni det blir bra? Om man inte ska använda sej av problemlösaren, är det bredspackling eller gips som gäller då? Är det svårt att få till spacklingen snyggt själv? Vilken metod blir billigast tror ni?
  Tacksam för svar!
   
 2. Perk
  Medlem Nivå 4
  Har ni kontrollerat om den gamla tapeten är spaltbar? Då bör ni få ett bättre utgångsläge iaf...
   
 3. B
  Medlem Nivå 1
  spaltbar? vad menas med det? Är lite av en nybörjare på det här...
   
 4. Perk
  Medlem Nivå 4
  På en del strukturtapeter går det att dra bort det yttre knöliga lagret. Tapeten består alltså av flera lager, som en lök ungefär... prova i något hörn som du lätt kommer åt.
   
 5. Perk
  Medlem Nivå 4
  Sök i forumet på "spaltbar" så får du många träffar om detta.
   
 6. B
  Medlem Nivå 1
  OK, jo det är den. Hade så i hallen där vi tänkte måla om, problemet var då att när vi började måla så lossnade det där lagret som satt kvar och fastande på rollern, och att få bort allt från början var helt omöjligt. Slutade med att vi fick tapetsera hallen...