Byggahus.se

Problem med IVT 495

 1. R
  Medlem Nivå 1
  Vi har en IVT 495 som installerades december 2004. Den har tills nu gått utan något problem alls. Nu har vi fått problem som jag inte vet var felet sitter. Inte vet heller servicekillen något som var och tittade på pumpen. Problemen kan ha lite olika skepnader. Dels så är det som att kompressorn och elpatron inte vill slå igång i vissa skeden. Det har hänt ett par tre gånger när hela familjen duschat att varmvattnet gått ner mot 30 grader, men varken kompressor eller eltillskott startar. Problemet kan även visa sig så att kompressorn lägger av fastän alla temperaturer indikerar att den borde fortsätta. Efter ett tag kan den fortsätta igen, men oftast bara en kortare period igen innan den lägger av. Där emellan kan elpatron slå på och köra en liten stund. I ett fall slutade det med att kompressorn inte gick igång alls. Det bara smällde till i pumpen som om den försökte slå igång. Gemensamt för båda scenarier är att det verkar lösas, i alla fall tillfälligt, genom att göra pumpen strömlös. Efter att man gjort VP:n strömlös så går kompressorn igång normalt igen. När servicekillen var och tittade på pumpen så gick förstås kompressorn normalt och allt såg ok ut.
  Är detta ett problem med kompressorn, som trots allt fungerar igen efter strömlöst läge, eller är det något med styrenheten? Har någon haft liknande problem med sin 495:a eller annan pump?

  /Robert
   
 2. J
  Medlem Nivå 1
  Hej Robert,
  Vi har också en IVT Twin från 2005. Vi upplever samma problem, dvs ingen kompressor eller elpatron som är igång. (Bor i Umeå och nu är det -7 grader. Har du något tios som kan hjälpa oss?
  /David