Prisvärda verktyg

3k läst  32 svar

 1. P
  Lösvirkesbyggare · Nivå 10
  Åter igen bra verktyg och bra tips på bra saker vi hemma fixare behöver,men att skriva dom tio mest prisvärda verktygen som finns där ute är en stor överdrift.
  Bättre att ändra rubriken till tio bra verktyg du kan behöva hemma till ett bra pris.
   
 2. nanowire
  Hobbysnickare · Nivå 14
  Är det inte bättre du lägger in några verktyg du saknar i listan här istället och skriver motiven till varför du tycker dessa är (mer) prisvärda?
   
  remdrivet, larja, Stiftet och 3 till gillar
 3. Mike_the_pip3
  Medlem Nivå 10
  Beror ju på vad för hål & hur många ?

  Jobbar man 40h i veckorna kan det va gutt och hyra på fredagen,
  fixa det på helgen o lämna innan jobbet måndag.
  Annars behöver man vara hemma för att en hantverkare skall borra 1 hål hemma,
  Lite bökigt kan jag tycka :)

  Nått enstaka, självklart gutt o slippa (y)
   
 4. H
  Medlem Nivå 5
  behöver vara hemma?? varför?
  märk vart hålen skall vara och diameter.
  hålen klar när du kommer hem
   
 5. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 15
  Och har man jättetur (modell storvinst på lotto) har man fått rätt antal hål med korrekt diameter och dessutom på rätt plats...
   
  Valkyr gillar
 6. Mike_the_pip3
  Medlem Nivå 10
  Jaa ok då, det är sant.
  Men jag har dålig erfarenhet att släppa lös hantverkare jag inte jobbat med innan på egen hand.
  Är nog bara kontrollfreaken i mig som talar.
  Generellt släpper nog folk in hantverkare i sina hem utan uppsyn.
   
  tobbbias gillar
 7. H
  Medlem Nivå 5
  jaha.
  är vanligt i yrket att privatpersoner är hemma. tyvärr finns många dåliga hantverkare.
  klara ritningar och att vara på god vän med kund är viktigt.
   
  Mike_the_pip3 gillar
 8. S
  Medlem Nivå 1
  Tack för en bra artikel, verkligen läsvärd när man är ny husägare och får massor med dyra råd!

  Har haft hus i 1.5 år, och fick ifrån en annan logisk person rådet om Bachosågen, och jag bara håller med efter att ha använt. Senare passat på att köpa två elektriska sågar, men håller helt med, såga med fogsvans räcker mer än väl i många fall.

  Kör med en riktigt bra Bacho för när jag skall såga rakt och snyggt, i virke som skall vara rakt.Sedan rensar jag trädgården, eller fixar enkelt träs med en sliten begagnad men fixad så den är skarp till sådant det inte gör något att den inte sågar likar rakt. Trädgårdssågar behövs inte , har bara fem träd att ta hand om på tomten.

  En bra kofot är KANON, kör hultafors. Har även deras minsta lilla modell, och det är underbart vad mycket man kan lösa med en välgjord variant. Den lågprisvariant jag köpte, har jag dock skänkt vidare.

  skulle även lägga till ett bågfilsblad av bra kvalité. Köpte en billig bågfil, och bytte bladet till en riktigt dyr men bra. Elektriska maskiner får ursäkta, men bågfilen har hittills använts på flest olika ställen i huset.

  Tycker även min multimaskin fungerar mycket bra, hindrat mig att köpa en massa andra elektriska maskiner, men önskar nu att jag kanske inte köpt Ryobi, som duger, utan väntat in att hitta en begagnad av dyrare märke. Oavsett, skall man bara göra småsaker hela tiden, så räcker de mer än väl till.

  Är också klart förvånad över hur mycket min enkla Einhell vinkelslip för 399 kr med en Dronco diamantskiva kunnat slipa av och fixa betonggolv osv, men det är nog mest tur :)
   
 9. P
  Lösvirkesbyggare · Nivå 10
  Har inte sagt att jag saknar några verktyg,utan jag skrev att det inte är särskilt prisvärda verktyg.
   
 10. P
  Medlem · Nivå 8
  Jag ser att ingen skrutit upp Bahco-sågen här i tråden. Jag fick tag i den för under hundralappen får några år sedan och kan konstatera att den är överlägsen alla andra fogsvansar som jag provat. Den är väl värd att vara med på denna listan. Den är så bra att jag ofta använder den istället för elverktygen, då det blir bättre resultat med fogsvansen och det går lika snabbt...
   
  Redigerat
  Tule54 gillar
 11. nanowire
  Hobbysnickare · Nivå 14
  Precis det jag menar; ge exempel på verktyg du tycker är prisvärdare.
   
 12. David-O
  Medlem Nivå 2
  Kul att kärnborrmaskin kom med på listan.
  Hålmetodik i Luleå tog 1500:- per hål för 10 år sedan.
  Lyckligtvis har en kompis en kina maskin att låna.
  Har varit ovärderlig i källaren för ventilation och golvvärmen.Lägger med lite bilder på när jag borrade 45gr genom kakel och Biltemas garageklinker.
  FB_IMG_1512649965039.jpg FB_IMG_1512649973690.jpg
   
  Tule54 och hydrolift gillar
 13. P
  Medlem · Nivå 8
  Är också nöjd över att IKEA Samla är på listan. Jag har allt mitt småplock (elektronik, datordelar, skruvar mm) i sådana lådor numera för att slippa leta. Jag noterar också att lådorna är märkta med en Dymo, precis som mina. :)

  Dymon skall definitivt in på listan som #11. Hela vårt hus blev bättre organiserat efter att jag gav en sådan till frugan. Framförallt barnens saker, även om skafferi, förråd och garage inte skall föraktas. Inte heller frugans scrapbooking-grejer i kontoret!
   
 14. S
  Medlem Nivå 7
  Vi hyrde en maskin för håltagning för ventilation (200mm hål) genom betong/tegel. Maskinen i fråga var en Husqvarna men till skillnad mot den som rekommenderas i artikeln så ingick stativ också. I vårt fall var det ett justerbart stativ man smäller upp på väggen med betongexpander och sen ställer man in eventuella vinklar, ansluter vatten och börjar borra.
  Det fanns även stativ som spänns upp mellan golv och tak.
  Hursomhaver så vill jag minnas att vi fick betala 1100 per dygn + straffavgift för sliten krona som mättes i millimeter (påverkades en hel del av typ av betong).
  Priset är säkert också utan moms då det var företaget som hyrde den, oavsett så var det inte billigt. Jag tror dock inte att jag skulle kunna ha nytta av en sådan maskin hemma privat för något som inte kan göras med en borrhammare och femtioelva småhål.

  Jag har dock tagit upp hål i betongen hemma med hålsåg, men då var det med en sådan: https://www.jula.se/catalog/verktyg...alsagar-och-dosfrasar/halsagar/halsag-189050/ och den fixade både klinkers, med snyggare resultat än "pilarna", och betonghålstenarna som mina källarväggar består av. :)
   
 15. P
  Lösvirkesbyggare · Nivå 10
  E4C329AD-9C59-4B63-938A-EE501D6305BB.png
  Denna tycket jag är prisvärd från proffsmagasinet
   
  Murkenlurk gillar

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: