Byggahus.se

Priser på snickare, målare, elektriker, rörmokare

 1. Kashmirsocialist
  Medlem · 151 inlägg
  Nix, har jag inte skrivit. Och som sagt, min erfarenhet är inte sådan. Landet: Generellt mer konservativt. Och då ska du veta att jag ändå är rätt snäll, jag skulle kunna åka runt i mitt närområde och fotografera sydstatsflaggor all day long.
   
 2. R
  Medlem · 3 296 inlägg
  Det är därför jag undrar var i 250 mil långa landet du syftar. För jag känner inte igen din fördom att hela Sveriges landsbygd ser ut så. Jag bor i det sydligaste länet i norra delen, men här är ingen öppen med homofobi eller har sydstatarflaggor förutom när cruisingen är. Och de har inte det syftet du är ute efter.
   
 3. Kashmirsocialist
  Medlem · 151 inlägg
  Samma här, norra Skåne. Rör mig typ mellan Vittsjö, Bjärnum, Skånes Fagerhult med flera orter. Lite lustigt för jag har alltså en radikalt annorlunda uppfattning än du. Öppen främlingsfientlighet, sitter man och käkar lunch på Tre Hammare får man höra n-ordet titt som tätt. Mycket bögskämt, snack om ”kärringar” etc. Har också bott i andra delar av landet och har väl stött på liknande attityder på landsbygden, aldrig i stan. Men det är mycket möjligt att människor döljer det på ett annat sätt i storstadsområdena för att det inte är lika accepterat, jag vet inte. Byggbranschen är ju mer utsatt också, många som har en usel attityd mot tjejer och homosexuella.
   
 4. S
  Medlem · Uppsala · 1 198 inlägg

  slurppe99

  Medlem
  Tar också lite tid att prova Tiger kostymer hos yrkesklädesbutiken också.
   
 5. Ramnemark
  Proffsamatör · Halland · 6 727 inlägg

  Ramnemark

  Proffsamatör
  Nu fortsätter du med dina fördomar. Jobbar du inom byggbranschen? För jag gör det, och den snubbiga stämningen du pratar om har jag knappt stött på de senaste 10 åren. Självklart finns det undantag men jag tycker det är en förhållandevis väldigt bra attityd på alla byggen jag jobbat på.....

  Dessutom är Markarydsområdet ganska känt för sin främligsfientlighet så det representerar ju inte resten av Sveriges landsbygd
   
 6. Kashmirsocialist
  Medlem · 151 inlägg
  Fördomar? Har du ens läst vad jag skrivit eller känner du dig personligt kränkt? Jag, jag jobbar som snickare. Googlade lite snabbt och hittade en presentation från SOM-institutet. Japp, generellt mer negativa attityder på landsbygd och småorter till politiska förslag som gäller HBTQ-personers rättigheter var det första jag stötte på. Sedan fanns det en egen skrift om Skåne också men den iddes jag inte ens öppna.

  Håller med om att attityderna blivit bättre men de är fan inte bra. Vissa saker som sägs i byssjan skulle aldrig accepteras någon annanstans i yrkeslivet.

  Att människor på landsbygden är sjukare, har mindre möjlighet att påverka sitt arbete, oftare är arbetslösa o s v är rätt väl belagt i forskning och är inte någon ”fördom”. Det är ju en klassfråga också eftersom utbildningsnivån är lägre på landet vilket brukar innebära en högre del arbetarklass i befolkningen. Vi behöver öka jämlikheten i Sverige och f f a få en ordentlig regionpolitik. Som det är nu håller ju delar av landet på att dö.
   
  Redigerat 13 aug 2020 23:19
 7. R
  Medlem · 3 296 inlägg
  Kuligt att vi är från samma kommun med helt olika uppfattningar. Aja, sånt upplever inte jag där jag bor. Åtminstone är majoriteten långt ifrån det du skriver och tror knappast att storstäder är något bättre alls.

  Och sydstatsflaggor får man faktiskt leta väldigt länge efter här :p Du ser ju för tusan bara det på raggarbilarna. Du överdriver.
  Har kört på varenda gata och hörn i hela Hässleholms kommun och det är lätträknat de där påstådda flaggorna ;)
   
 8. Kashmirsocialist
  Medlem · 151 inlägg
  Skåne är fint. Enda felet är att det bor så många skåningar där. ;)
   
 9. Ramnemark
  Proffsamatör · Halland · 6 727 inlägg

  Ramnemark

  Proffsamatör
  Jag känner inte igen mig i det du skriver, men att vara kränkt är att ta i. Jag kanske har haft tur men på de byggen jag varit på de senaste 12 åren är attityden helt okej. Däremot när jag jobbade i Oslo var det väldigt mycket av det du skriver, men det är en storstad.
   
 10. Kashmirsocialist
  Medlem · 151 inlägg
  Jag tror att det skiljer väldigt mycket från ställe till ställe. Byggnads har ju varit väldigt bra på att jobba mot de där gamla unkna värderingarna också.

  Om det ska bli bättre måste ju någon våga säga emot när nån ”go gubbe” drar igång sitt machosnack. Svårt för unga pojkar att göra det så jag försöker markera ibland, men det är ju inte alltid värt det. Är det en jubelidiot så är det nästan bättre att låta honom hållas och sedan skratta åt skräpet.
   
 11. S
  Medlem · Uppsala · 1 198 inlägg

  slurppe99

  Medlem
  Min målare som jag har använt sedan 2013 har högre pris än vad som anges i tabellen. Uppsala 587 kr/h för arbete i maj månad. Han kommer även i september och gör mer. Enda påslag är servicebil och förbrukningsmaterial. Inget för maskiner, eller påslag på material, eller restid/miltal utan det ingår i timpriset. Är så nöjd med hans arbete. Så jag betalar gärna högre för bra kvalité.

  Har tyvärr haft många dåliga hantverkare som förstört i huset. Så jag har blivit ganska kritisk. Dock så lämnar jag nycklarna till de jag litar på och åker bort. Så jag är ingen som hänger över och kollar allt de gör. På snickerisidan har de hos mig varit överrepresenterade där de ofta är anställda i en större firma. Så för ett snabbt arbete kan det behövas en större firma med mycket personal. Men då brister det i kvalitén istället.

  Blev faktiskt förvånad att en så stor firma som Salléns i Uppsala hade så lågt timpris för elektriker. En elektriker från en annan firma kunde inte följa manual till ett LVI element och sa att han konsulterat sin chef. Så jag blev uppmanad att byta element. Nu sitter det uppe med hjälp av en kunnig elektriker.
   
 12. L
  Medlem · 1 inlägg

  LVE

  Medlem
  Tack för en toppenbra sammanställning!
   
 13. R
  Medlem · Stockholm · 37 inlägg

  Rutilus

  Medlem
  Tyvärr säger ju inte timpriserna något om kvalitet på genomfört arbete eller hur snabbt/långsamt man genomför detta arbete. I slutändan är det ju resultatet som räknas, så jag skulle själv gärna betala 2k/h för en snabb och duktig hantverkare.
   
 14. L
  Medlem · Dalarna · 67 inlägg

  Lassiter

  Medlem
  Stämmer inte. Inte på VVS branschen iallafall. Vanligt folk fattar inte att all material är dyrt och det är många gånger svårt att förutse exakt material åtgång och med fast pris jobb måste många gången har ganska hög marginal.
  Kunder ofta efterfrågar priser på material specificerat. Sälja ett jobb på fast pris det funkar på större jobb.
   
 15. K
  Medlem · 1 327 inlägg

  kortis

  Medlem
  Med rörisarnas rabatter så borde ju prylarna vara billiga men i stället så är det billigare o handla samma grejjer själv. Nej nej vad säger jag rörigare har väl inga kickbaks eller 80-90 % i rabatt
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.