Byggahus.se

Priser på snickare, målare, elektriker, rörmokare

 1. P
  Medlem · 1 955 inlägg
  I storstadsregionerna ligger lönerna högre generellt om man jämför med glesbygden
   
 2. Raskus
  Medlem · Jämtland · 1 281 inlägg

  Raskus

  Medlem
  Tack, det hade vi lantisar ingen aning om, vi trodde lönerna var lika överallt.
   
 3. P
  Medlem · 1 955 inlägg
  De generella lönerna framförhandlade av facket är lika över landet men inte de individuella
   
 4. H
  Medlem · Sverige · 1 941 inlägg
  Man bör inte stirra sig blind på timpriser för div hantverkare. Billigt kan bli extremt dyrt, jobb kan få göras om från grunden pga inkompetenta hantverkare - man får betala dubbelt upp och betydligt mer därtill.

  Se till att hitta riktigt bra hantverkare, de bästa i trakten.

  De är inte billigast per timme men det finns en tendens att det ger bästa resultatet och mest nytta för pengarna som satsas.
   
  • Laddar…
 5. R
  Medlem · 3 074 inlägg
  Nähe.
  Generellt kostar en villa i samma skick som på glesbygden mycket mer också. Varken bättre eller sämre i skick kan man ge 3 miljoner mer för min villa om vi hade kunnat lyfta den och ställt i sthlm. I staden som tillhör denna kommunen hade man fått lägga på en miljon, och då är det en pendelstad utan några satsningar som gör det roligare att bo. Men det är ändå bra att bo i för att bo.

  Det om psykisk ohälsa tror jag dock är bullshit. Kanske om du är alkis och bor mitt i ingenstans. I för sig är grannbyn här ett undantag. Men det är om jag kommer ihåg en håla som har bland de högsta "socfallen. De blev rankade som en av de mest kriminella orterna iallafall för några år sen =)

  Gjorde en jämförelse med en släkting som bor i sthlm med betydligt högre lön. Men vi hamnade ungefär lika procentuellt i alla kostnader, bara det att boendet var ju betydligt mycket dyrare.
   
 6. Ramnemark
  Proffsamatör · Halland · 6 655 inlägg

  Ramnemark

  Proffsamatör
  Det är klart att löneskillnaderna är olika beroende på yrke. Men för mig skiljer det kanske 20-30% i lön mellan Halmstad och Stockholm. Min villa hade däremot kostat runt 200-300% mer vilket gör att jag skulle ha det mycket knepigare i Stockholm. Jag hade inte bosatt mig där även om jag hade fått ett hus.....
   
 7. P
  Medlem · 1 955 inlägg
  Klart lönen ligger högre i Stockholm precis som allt annat
   
 8. Kashmirsocialist
  Medlem · 151 inlägg
  Nej, inte direkt. Jag tycker att människor generellt är betydligt mer socialt konservativa på landet än i stora städer. Attityden till homo- och bisexualitet exempelvis är mycket mer inskränkt på mindre orter, är min erfarenhet.
   
 9. R
  Medlem · 3 074 inlägg
  Kan du nämna dessa orter? Det låter som du är inne på 90 talet nu.
  Du skriver att "det innebär" som att det är regel att alla på mindre orter är inskränkta. Ja det finns fall av det säkerligen i varje ort i hela Sverige.
  Min uppfattning är att det är mer accepterat med att vara lagd åt andra hållet är mer accepterat i småbyar.

  Jag kan ju inte ta min upplevelse efter ett dygn i sthlm som exempel på hur alla sthlmare är. Då jag träffade någon pratglad, någon idiot som trodde han var rolig åt min dialekt, det opersonliga stela blickarna mitt i stan. Det är ju inte helheten över staden.

  Men men fördomar är trevligt =))
   
 10. hsd
  Medlem · Kalmar län, Östra Götaland · 4 236 inlägg

  hsd

  Medlem
  :rofl::rofl::rofl: det känner man igen
   
  • Laddar…
 11. Ramnemark
  Proffsamatör · Halland · 6 655 inlägg

  Ramnemark

  Proffsamatör
  Ja det måste vara mycket lättare att vara HBTQ-person i förorterna kring Stockholm-Göteborg-Malmö....... eller vänta nu......:thinking:
   
 12. Kashmirsocialist
  Medlem · 151 inlägg
  Där kom den. Ja, det finns religiösa miljöer i en del förorter som är betydligt mer konservativa än gemene man på landsbygden. Eftersom jag tycker att alla som dömer ut människor efter vem de vill ligga med är idioter så tycker jag att det är för jävligt.
   
  Redigerat 12 aug 2020 22:43
 13. Kashmirsocialist
  Medlem · 151 inlägg
  Vill minnas att det finns ganska tydliga evidens för att landsbygdsbefolkningen är mer socialt konservativ, så enbart fördomar är det inte. Det är ju tråkigt om du därmed utgår från att jag tror att alla människor på landsbygden är negativa till exempelvis HBTQ-personer. Så är det förstås inte. Men man måste kunna betrakta skeenden och generella trender utan att de avfärdas som ”fördomar” eller påhopp på enskilda. Som ett exempel: Inte alla i Långedrag eller Djursholm är rika, men generellt ligger inkomstnivåerna och antalet miljonärer i de områdena högt över rikssnittet vilket gör att man kan dra en del växlar på det. Det är generellt så att rika människor överklagar bygglov oftare än andra, men därmed inte sagt att alla rika gör det o s v.

  Anekdotisk information: Jag varken bor eller är uppvuxen i en storstad.
   
  Redigerat 12 aug 2020 22:43
 14. R
  Medlem · 3 074 inlägg
  Jag utgick att du tror att alla är inskränkta som bor i mindre orter då du faktiskt skrev det tidigare.

  Och jag tror att det varken är bättre eller sämre vart du än vänder dig idag, småstad, storstad småbyar. Det finns folk till allt i alla orter.
   
 15. Kashmirsocialist
  Medlem · 151 inlägg
  Javisst. Full pott där du. Hur kunde du veta det?!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.