Byggahus.se

Priser på snickare, målare, elektriker, rörmokare

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  Vi tog in priser från 152 hantverkare i Sveriges 13 största tätorter; snickare, elektriker, rörmokare och målare. Ytterligheterna hittar vi i Örebro, där vi har en snickare som tar 375 kr per timma och en rörmokare som ska ha hela 887 kr för att jobba en timma.


  Du kan läsa artikeln här: Priser på snickare, målare, elektriker, rörmokare
   
  Redigerat av moderator 25 mar 10:29
  • Laddar…
  • Svara
 2. AAT
  Medlem Nivå 3
  Ja detta efterfrågas ju titt som tätt. Hade även varit intressant att se någon tätort norr om Stockholm med i genomgången. Umeå är väl närmast De Tio Stora Tätorterna gissar jag.
   
  • Svara
 3. Kneppe
  Medlem Nivå 2
  Instämmer med AAT, hade varit intressant att få mer blandat urval. Största stad i 10 landskap eller län, med jämn geografisk fördelning.
   
  • Laddar…
  • Svara
 4. S
  Medlem Nivå 2
  Timpriset är en sak, men för att få veta vad kostar kan det vara bra med en bedömning av hur lång tid jobbet tar.
  Jag anlitade en elfirma för att byta termostat gill golvvärmen i badrummet. Jag ombads skicka ett foto av den 'gamla' termostaten, så jag gjorde det och fick senare veta att en elektriker skulle komma nästa morgon.
  Han kom och tittade och skulle sedan åka till en grossist för att köpa termostaten. En timme senare kom han tillbaka och monterade termostaten och ägnade mycket tid åt att kontrollera den.
  Sammanlagt 2 timmar debiterad tid för något som jag trodde skulle ta 30 min.
  Sammanlagt 3000 kr inklusive termostaten. Dessutom tog elfirman extra betalt för att administrera ROT-avdraget.
   
  • Laddar…
  • Svara
 5. R
  Medlem · Nivå 12
  Förstår inte hur man skulle kunna åka och köpa en termostat åka till kunden byta, funktionstesta samt åka därifrån under en timme. Tycker 2 tim debitering låter helt ok.
   
  • Svara
 6. S
  Medlem Nivå 2
  Varför skulle jag då skicka in ett foto, med mycket god skarpa och upplösning. Jag trodde att elektrikern skulle kunna se vad som var monterat och hur och ta med rätt sorts termostat, en NRG-DM som kostade drygt tusen kr + MOMS, Classe tar knappt 1000 inkl. moms.
  Men det visar ju att timpriset inte ger hela bilden om man nu inte vet hur långsam hantverkaren är.

  Jag hart jobbat som IT-specialist och debiterat en hög timpenning och fick synpunkter på det ibland, men när man sedan jämförde så visade sig oftast att jag levererade ett resultat till lägre pris än billigare konsulter.
  Dvs högre timpris inte alltid billigare i slutändan.
   
  • Svara
 7. R
  Medlem · Nivå 12
  Oavsett så behövde han ju åka och köpa den. Annars får man väl begära fast pris.
   
  • Svara
 8. X
  Renoveringsnovis Nivå 1
  Hade varit trevligt med priser norr om Stockholm också. Umeå, Sundsvall, och Östersund kanske. Det existerar en del människor ovan Stockholm som också är intresserade av detta. ;)
   
  • Laddar…
  • Svara
 9. (Inte Alltid)Glad Ammatör
  Medlem Nivå 3
  Inte en enda stad i mer än halva Sverige är undersökt. Riktigt dåligt.
   
  • Svara
 10. Appendix
  Husägare · Nivå 10
  Ja jösses. Min superduktiga snickare som löser det mesta kostar.... 450 i timmen. Vitt.
  Men då han är så duktig att han bara har nöjda kunder så har han inga lediga tider på 6 månader och gamla kunder går före i kön.

  Men Berras Bygg och Bäng kanske behöver ta 700 i timmen för all dötid då de bara blir anlitade en gång per kund :D
   
  • Laddar…
  • Svara
 11. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 21
  Jag tänkte så att - nu väljer vi de orter som har flest invånare, så maximerar vi chansen för var och en att hitta sin ort med på listan. Men jag håller med, det hade varit intressant att se hur priserna är på landsbygden också. Min erfarenhet är att allt är billigare på landsbygden och ju mindre ort desto högre levnadsstandard har invånarna pga lägre priser på det mesta.
   
  • Svara
 12. K
  Medlem Nivå 4
  Vad du tror är väl tiden innanför din dörr. Vad folk inte verka fatta och det som tjaffsat om flera ggr på forumet är att tiden innefattar allt från att han tar emot jobbet tills att han avslutar det. Tid att åka till dig, fotot du tog kanske inte visade tillräckligt, därför han fick åka och fixa, hade det visat tillräckligt hade han iaf fått åka och köpa en termostat innan han åkte till dig villket tar tid som du får betala.

  Sen måste det kanske läggas på lite för småjobb annars är det inte ens värt för företaget att göra jobbet.
   
  • Laddar…
  • Svara
 13. S
  Medlem Nivå 2
  Nej, fotot visade tillräckligt mycket och dessutom fick elfirman uppgifter om vilken termostat som redan satt där och begärde inte mer uppgifter. Jag kan bara jämföra med när jag hade problem med ett lås på ytterdörren (det gick inte att låsa upp dörren) och ringde till en låsfirma som inte hade tid att komma, men hänvisade till en annan låsfirma i närheten. Den nya låsfirman kom, med ny låskista i bilen och fixade problemet snabbt.
  Men fortfarande gäller att timpriset säger inte allt. Det är resultatet som gäller.
   
  • Svara
 14. S
  Medlem Nivå 6
  Att ta betalt per timme är det absolut sämsta sättet att köpa tjänster på eftersom det lägger hela risktagandet på kunden.

  Bättre att göra som vår trädfällare, han gav oss ett pris per träd och ett datum då det skulle ligga kubbat på backen. Det lät honom optimera sitt schema och vi visste exakt vad det kostade. Hade man räknat timpris så hamnade det en bra bit på över 2500:-, vilket jag ärligt talat skiter fullständigt i eftersom jag inte är intresserad av hur mycket tid han lägger på varje träd utan att trädet ligger kubbat på backen.

  Den hantverkare som knäcker den koden kommer kunna göra sig en rejäl hacka.
   
  • Laddar…
  • Svara
 15. useless
  Självbyggare · Nivå 24
  Han var väl tvungen att åka till grossisten och äta gratisfrukost?
   
  • Svara