Byggahus.se

Pris på material till en altan eller trädäck hos Bauhahus, Beijer bygg, Byggmax, Bygghemma och K-

8k läst  50 svar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 8
 2. mexitegel
  Allvetare · Nivå 22
  Den krassa verkligheten är dock lite mer nyanserad.

  Hos byggmax kan man inte beställa specifika längder på virket utan bara på löpmeter. Då får du större virkesåtgång och skarvar du annars kunnat undvika. Du kan heller inte returnera virke som blir över vilket gör att man antingen får räkna in större spillkostnad i jämförelsen eller riskera att behöva komplettera vilket tar både tid och kostar pengar för att åka.

  Min erfarenhet under alla renoveringår är att om man bara tar sig 10 minuter och pratar med en säljare på t.ex. Beijer så får du goda råd som du kan spara pengar på i materialinköp och du får en offert med i princip samma slutsumma som du får hos byggmax.

  Är du dessutom en god förhandlare kan du få det hemkört till en mindre kostnad eller tom gratis.
   
  • Laddar…
 3. T
  Medlem · Nivå 9
  Min egen uppfattning om priser vid lite större projekt typ altan.
  Inför mina "större" inköp/projekt > 15000:- så har alltid >
  Byggmax, K-rauta, Bauhaus hänvisa till listpriserna. Aldrig några rabatter.

  XL-bygg, Beijer, Bygma har aldrig listpriserna gällt. De brukar kunna matcha de andra fast med bättre kvalité.
  Har man handlat en gång hos någon ovan vid större projekt så brukar även små inköpen efter det vara kraftigt rabatterade om man har skaffat konto.
   
  • Laddar…
 4. C
  Medlem · Nivå 13
  Det går visst att få specifika längder på byggmax. Det är bara att skriva en notis i beställningen om vilka längder du vill ha på dom löpmeter du angett.

  Byggmax ger ingen rabatt för dom har väl redan låga priser, till skillnad från Beijer där du aktivt behöver ställa frågan.

  Men visst får du bättre hjälp på Beijer än på byggmax. Men det är väl lite så dom håller nere kostnaderna, mindre personal med lägre löner. Inte så konstigt egentligen...

  Har handlat alldeles för mycket material på Beijers till för låg kvalitet i förhållande till vad jag har fått betalat. (trots REJÄLA rabatter).

  Men tyvärr är det nog väldigt spretigt... ibland är det bra på Beijers, ibland inte. Ibland är det bra på Byggmax, ibland inte. Idag är det nog väldigt spretig kvalitet på trä oavsett var du handlar. Det är iaf min upplevelse....
   
 5. V
  Medlem · Nivå 12
  Det är samtidigt väldigt stor skillnad på trall o trall...
   
 6. davveno1
  Medlem Nivå 7
  Hur kan man säkerställa att den är av bra kvalitet? Årsringar?
   
 7. E
  Medlem Nivå 4
  Om man inte kan hitta ett vattenpass på Bauhaus så kan man med fog ifrågasätta hur grundlig den här studien är. Saknar för övrigt Hornbach som jag själv haft väldigt goda erfarenheter av.
   
 8. Elina Blom Westergren
  Moderator Nivå 11
  Det finns vattenpass men inte i den längd som prisjämfördes (1,2 m). Längden stod med i originalet, men har nog fallit bort här. Du kan ex köpa ett på 1,8 m istället för närmare 2 000 kronor men det blir inte en relevant jämförelse. Övriga är betydligt kortare än 1,2 m.
   
 9. J
  Renoverare · Nivå 16
  • Laddar…
 10. H
  Medlem Nivå 2
  När jag byggde vår altan så tog jag pris på K-rauta och Beijer. Beijer blev betydligt billigare då de ger rabatt när man köper mycket. K-rauta körde med listpriser, 0kr i rabatt fastän jag köpte för över 20 000 kr. Dessutom kunde jag fråga råd av Beijer, de var betydligt kunnigare redan när jag frågade vilka material jag skulle välja samt hur jag skulle göra vid vissa moment.
   
 11. Elina Blom Westergren
  Moderator Nivå 11
  Tack Jarlsgård! Jag uppdaterar artikeln med detta
   
 12. J
  Renoverare · Nivå 16
  Dock tkr jag inte priserna blir helt rätt. Tittar max tex på trall skruv (1400st) så behövs det bara 3 lådor från bauhaus men 6st från byggmax, men där har ni valt att räkna styckespris? Fast så kan man ju inte handla när man är där, går ju liksom inte att plocka ut 100 skruv och säga att man inte vill ha/betala för dem
   
 13. K
  Medlem Nivå 1
  Jag köpte trall på Beijer till ett 60kvm bygge, de va den sämsta skit trallen jag någonsin byggt med. Efter ett år såg den verkligen ut som skit med spruckna brädor och brädor som rest sig och där man kunde skada sig ordentligt om man smällt i foten. Upplevde heller ingen direkt service från Beijer när jag påpekade detta vilket gör att jag inte kommer handla där igen. Då kan jag likväl handla på byggmax.
   
 14. C
  Medlem · Nivå 13
  Precis samma här! :(
   
  • Laddar…
 15. H
  Medlem Nivå 6
  Har också samma erfarenhet av skittrall på Beijer. Köpte i somras ca 100 trallbrädor och valde då deras svindyra premiumtrall (ca 23 kr/m) för att jag skulle bli extra nöjd. Fick bläddra igenom två nya ouppackade travar innan jag fick ihop rätt mängd. Väldigt många brädor hade t o m bark kvar på delar av brädorna och mycket hade ohyvlade partier. Dock sprack och vred sig mycket av det jag valt ut ändå. Jag kompletterade sedan på Byggmax och ångrade att jag inte köpt allt där för 11:80 kr. Mycket finare.

  Förstår att det är olika vad de får från leverantörerna och de inte har full kontroll själva men att kalla det för premium och ta nästan dubbla priset är ju löjligt.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: