Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Pris/Anläggningsdjup/isolering med LTA/LPS

 1. Marcus Hennix
  Medlem · 23 inlägg
  Hej alla grävmaskinskunniga!

  Vi håller på att plocka in offerter på markbädd, väg och avloppsgrävning för fritidshusbygge. Vi har fått några bud från större firmor (som har all kompetens internt och/eller hyr in och sköter samordning) som ligger väldigt högt och sedan några från mindre företag(enmansföretag som sammarbetar med vvs:are + el) som menar på att man inte kan lämna någon exakt summa pga alla osäkerhetsfaktorer och förordar timtaxa. Deras uppskattningar på mängd arbete gånger deras timtaxa är dock samtliga avsevärt lägre än de stora firmornas exakta prisangivelser.

  Så min första fråga är vad folks erfarenhet är kring fast pris kontra löpande?

  Nästa fråga är mer teknisk. Avloppet skall anslutas till kommunalt trycksatt stam och man behöver en LTA/lps-anläggning.

  En av enmans-grävfirmorna som ligger bra till både pris,avstånds och rekomendationsmässigt säger dock att han inte brukar gräva avlopp.

  Min fråga är då om man törs lita på att arbetet blir korrekt utfört och hur noga det är att rörgraven är korrekt packad osv? Är det vvs-firman som håller koll på packningsgrad/djup osv eller krävs det att grävaren själv har exakt koll på dessa moment?
   
 2. Marcus Hennix
  Medlem · 23 inlägg
  ... det går inte att redigera inlägget av någon anledning men markbädd är fel, menar makadambädd. Inget eget avlopp dvs.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.