Byggahus.se

Pris= Älvsbyhus vs Övriga

 1. G
  Medlem Nivå 1
  Hej.

  Håller på att gå igenom en del priser från olika hustillverkare.
  Lite tips, råd och hjälp på vägen tar jag tacksamt emot.

  Utgå ifrån att helentreprenad skall gälla och att huset är ett enplans på ca 120- 130 m2.
  Älvbyhus ligger då på ca 970 000 kr inklusive torpargrunden. (vattenburet med frånluftvärmepump)
  Lägger man sedan till bättre köksluckor för ca 6000, dörrar ca 4000, trägolv ca 18 000 blir huskosten ca 1 000 0000

  970 000 (Hus)
  30 000 (Tillval)
  = 1000 000

  Vilka kan konkurera med detta pris? Kan någon det?

  Finner ni någon så tar jag tacksamt emot tips och råd!

  Mvh.
  GA
   
 2. J
  Medlem Nivå 3

  Re: Pris= Älvsbyhus vs Övriga

  Hej,

  Jag har inga priser, men kolla med bl a Smålandsvillan, de ska vara billiga och ha bra standard utförande.

  Vi var helt inne på Älvsbyhus, men har idag skrivit kontrakt på ett Fiskarheden hus, Entitan. Våra önskemål om innerväggar etc gjorde att vi valde bort modulhus, då möjligheten till tillval blir mindre.

  Lycka till  :)

   
 3. M
  Medlem Nivå 1

  Re: Pris= Älvsbyhus vs Övriga

  Är det någon som har byggt Älvsbyhus för max 1 milj.
  enligt deras hemsida ska det gå men vi har varit och besökt ett kontor och vi slutade på ca 1,4 ( utan tomt) :-/

  Vi är väldigt intresserade av ett 1 plans hos Älvsbyhus, väldigt bra pris om det stannar på 1 milj.
  :)
  tacksam för svar.
   
 4. M
  Medlem Nivå 1

  Re: Pris= Älvsbyhus vs Övriga

  Hej!

  De priserna som står på hemsidan är endast för huset. Det tillkommer kostnader för uppförandet.

  Vi ska bygga ett Sleipner. Själva huset kostar ca 1 miljon, och uppförandet 500-550', kommer inte ihåg exakt.

  Mvh Mari
   
 5. J
  Medlem Nivå 3

  Re: Pris= Älvsbyhus vs Övriga

  Hej Tessan,

  Har skrivit till dig.
  Precis som ni hamnade vi också på 1 400 000 för ett Älvsbyhus och då var inte tomten medräknad.

  Dessutom hade vi inte ens fått övervåningen inredd för de pengarna.

  Du kan väl höra av dig, så kan vi bolla lite. :)
   
 6. G
  Medlem Nivå 1

  Re: Pris= Älvsbyhus vs Övriga

  Hej vi är håller på att bygga ett Ymer.
  Vi hamnar på 1.5 miljoner och då är allt medräknat, tomt, va och avlopp, el, bygglov,markarbeten och grus och matjord plus färg mm och lite oförutsedda utgifter.
  Vi håller oss inom ramen för kalkylen än så länge och vi är klar med grunden.
   
 7. R
  Medlem Nivå 7

  Re: Pris= Älvsbyhus vs Övriga

  Är det bara för huset ni fått offert på då eller ingår markentreprenaden också?

  Är det bara för huset så låter det konstigt om ni inte har medräknat garage, tillägg osv, osv. Priset på hemsidan är ju hus ovan mark inkl. torpargrund.

  Bara markarbetet och grundsättning i Malmöområdet tar kontoret ut ockerpriset ca:350.000:- för oavsett om tomten är platt som en pannkaka och geolog sagt att grundsättning torde vara helt problemfri. Vet inte hur det ser ut på ert håll.
   
 8. G
  Medlem Nivå 1

  Re: Pris= Älvsbyhus vs Övriga

  Vi byggde ett Mimer 2000. Då gick det på 1,3+iordningställande av tomten och att inreda övervåningen. Däremot så tycker vi inte att det var ett riktigt budgethus. Man får som sagt bara vad man betalar för.
   
 9. Spix
  Medlem Nivå 6

  Re: Pris= Älvsbyhus vs Övriga

  Du behöver ju inte anlita säljarens bolag för markarbetena, det är förmodligen rent av dumt. Slå upp telefonkatalogen och ring en grundläggningsfirma istället. Det är inte ovanligt att Ä-hussäljarna lägger på flera hundra procent och behåller mellanskillnaden själva. Observera att det aldrig är Älvsbyhus ni anlitar för markarbetena utan säljaren som privatperson (eller hans firma) så Älvsbyhus tar inget ansvar för markarbetena. Tydligen får inte säljarna så bra betalt för att sälja husen så de tar igen det på att få det att låta som om ni anlitar Ä-hus (vilket skulle ge lite mer trygghet) när det i själva verket bara är så att ni betalar Säljaren 350 000 kr för att han i sin tur ska lyfta telefonen och anlita ett företag som kanske tar 150.000 kr, och för att spara 200.000 gissar jag att de flesta skulle lyfta telefonluren och ringa själva om de bara visste om det.
   
 10. R
  Medlem Nivå 7

  Re: Pris= Älvsbyhus vs Övriga

  Jo helt klart det du säger men för några veckor sedan så var det en person här som var med och köpte en av drygt 40 tomter som Älvsbyhus hade option på i ett attraktivt område utanför Malmö och ett av villkoren för att få köpa tomt och hus var att man även godtog säljarens markentreprenad vilket i detta fall var 348.000:-, kan ju utgå ifrån att alla 42 kontrakten såg likadana ut så bara att räkna vad dessa säljare tjänade på en Söndag när allt såldes.
   
 11. I
  Medlem Nivå 1

  Re: Pris= Älvsbyhus vs Övriga

  tjaa robban44
  jo då domvar väldigt klara på att godtog maninte det dom erbjöd så kundeman hoppa fara och flyga och dess utom somblev man utan tomt... dete underliga är att det är säljarna på älvsbyhus som säger detta sen är det ett annat företag som har tomten och ett tredje som ska ha entreprenade av tomternajuh och av nån anledning dycker alltid sama namn upp hela tiden:) tror nog att dom i detta områder har tjänat så pass med pengar nu att dom lär inte behöva arbeta rent för mycket fram över...
  vi fick in pris på fördig grund av ett annat företag och då hamlade vi på ca 140000 kr för allt och då vr vatten va o allt indraget oxå så man kan lätt räkna på mellan skilnaden där juh ... men vi ville ha tomten så där var intemycket då att prata om utan bara att aceptera att dom ska göra allt- för vi ville juh inte stå utan en tomt...


   
 12. R
  Medlem Nivå 7

  Re: Pris= Älvsbyhus vs Övriga

  Dom här säljarna är ju egna företagare som dom flesta som säljer Älvsbyhus har jag för mig, man kan ju fråga sig hur Älvsbyhus ställer sig till dom här metoderna att påtvinga kunder t.ex markentreprenader som säljarna själva tjänar grova pengar på i Älvsbyhus namn, dom är ju anlitade till att sälja just huset, kan ju inte vara bra reklam för Älvsbyhus i förlängningen att kunder tvingats skriva på kontrakt där dom mer eller mindre luras av 100.000:- tals kronor för mycket och där säljarna stoppar dessa pengar i egen ficka genom t.ex markentreprenadföretag där dom själva har stora ägarintressen. Detta fördyrar ju det hela och Älvsbyhus argument om låga priser på sitt husbygge äts upp av giriga agenter, mycket märkligt att det får fortgå.

  Vi skulle om vi byggt med Älvsbyhus betalt drygt 600.000 bara i markarbeten på en i annars lättbyggd kommunal tomt, detta då uppdelat på ordinarie pris 350.000:- för markarbetena + 250.000 för att tomten lutade lite och skulle fyllas upp, därav den extra "lilla" kostnaden.
   
 13. Spix
  Medlem Nivå 6

  Re: Pris= Älvsbyhus vs Övriga

  Jag tror Älvsbyhus är fullt medvetna om detta. Saken är ju den att Älvsbyhus har väldigt billiga hus, det kan ingen säga emot. Deras affärsidé är ju att vara billigast. Detta gör de genom att se till att ha låga kostnader. Man sparar in på standarden, ändringsmöjligheter, tillval, design etc. och ser till att varenda liten skruv är billigast möjliga som uppfyller deras kvalitétsnorm. Självklart kan de då inte heller ge någon kalaslön till sina säljare. Rimligen får hussäljare oftast högre lön per hus ju dyrare huset är. Så det borde väl bara finnas tre möjligheter
  1. Älvsbyhus betalar ut konkurenskraftiga löner, vilket leder till prishöjningar och kanske till att de tappar marknadsandelar till Smålandsvillan och andra företag som då kan sälja billigare.
  2. Älvsbyhus säljare tröttnar på låga löner och börjar arbeta för annat husföretag, vilket leder till att Älvsbyhus tappar marknadsandelar.
  3. Man ser till att säljarna har ett annat sätt att dra in ordentliga pengar på. På så sätt är det attraktivt att arbeta för företaget, man har fortfarande de billigaste husen och därmed stora marknadsandelar.

  Vilket alternativ tror ni Älvsbyhus föredrar? ;-)

  Min gissning (observera att det bara är en gissning) är att Älvsbyhus inte bara känner till att säljarna själva tar på sig markarbetena till överpriser, utan uppmuntrar det, men samtidigt säger att de inte får tvinga kunderna att välja deras markentreprenad (om säljaren inte själv äger tomten). Det har ju diskuterats otaliga gånger på detta forum om säljare som blivit förbannade när kunderna valt en annan markentreprenör och ibland har de t.o.m. "hotats" med att bli bakåtflyttade i kön (vet inte om någon verkligen blivit bakflyttad), men enbart i ett fåtal fall som jag har hört om har kunden nekats bygga.

  En anledning till att de tar ut sådana stora överpriser kan vara för att kompensera för de kunder som väljer en annan markentreprenör och som de då nästan inte har någon vinst på. De måste ju också leva.

  Så slutsats.... De som inte kan så mycket, litar på säljaren eller köper tomten av säljaren betalar för de som står på sig och väljer en annan markentreprenör.
   
 14. R
  Medlem Nivå 7

  Re: Pris= Älvsbyhus vs Övriga

  Älvsbyhus har ju inga "egna" säljare utan agenter som är egna företagare, visst dom säljer ju säkert på provision och får si och så per sålt hus så långt är ju allt helt ok.

  Att sen dessa säljare sluter avtal med olika leverantörer gällande extra gullgull förutom standardtilläggen typ braskamin, kaklade badrum och hallgolv osv är ju helt ok. Men att ha ägarintressen eller liknande i markentreprenadföretag och sen tvinga köparen att skriva på ett kontrakt med detta entreprenadföretag till rena fantasisummorna av vad det egentligen skulle kosta kan jag aldrig tänka mig att Älvsbyhus uppmuntrar.

  Det är ju ett faktum att man läst att ett flertal Älvsbyhusbyggare här har fått ett ultimatum att skriv på även detta kontrakt annars kan du glömma det hela, man får alltså INTE själv sköta uppköpet av markentreprenaden utan tvingats ta säljaren på Älvsbyhus kontrakt och då även betala 100.000:- tals kronor för mycket för just denna bit, detta kan ju i förlängningen inte gynna Älvsbyhus, dom drygt 200.000:- för mycket vi pratar om här gör ju att det finns andra husbyggare som genast blir mer konkurrenskraftiga med sin prisbild och detta endast på grund av att en girig agent som försöker roffa åt sig så mycket som möjligt.

  Om man läser tidigare inlägg på detta forum där denna fråga diskuterats så kan man läsa att i många delar av Sverige så kan kunden själv sköta upphandlingen av markntreprenaden eller fått ett rimligt avtal med Älvsbyhus på ibland under 100.000:- för detta jobb, när man ser detta låter ju drygt 350.000:- för samma jobb helt sjukt.
   
 15. S
  Medlem Nivå 6

  Re: Pris= Älvsbyhus vs Övriga

  :surprised:

  Vårt kontor vägrade först sälja till oss ifall vi inte tog deras markentreprenad. Vi vägrade, och kontaktade Älvsbyhus, och vipps så var det inga problem längre.

  Vi betalade 55,000:- för de arbetna som vår säljare ville ha 370,000:- för. Det blir 315,000:- i ren vinst till säljaren per hus. Dom säljer 30 hus om året.... Alltså 9,5miljoner... Man ska leva också... Tillåt mig skratta. Hur länge till tror du dom säljer hus??? Jo till smarknaden vänder och dom inte kan få ut de extar pengarna...

  HAHAHA.... Man ska leva.... ;D