Byggahus.se

Prejudikat vid avvikelse från detaljplan

 1. J
  Medlem · 15 inlägg

  joje

  Medlem
  Om man har en avvikelse från detaljplan, men som grannar fått igenom vid deras byggen, är inte dessa då prejudicerande. T ex takkupa, storlek etc.

  J/P
   
 2. saturnus
  Medlem · M · 3 679 inlägg

  saturnus

  Medlem

  Re: Prejudikat vid avvikelse från detaljplan

  Nej, finns inga preudikat (vad jag vet) i förvaltningsärenden. Det är i domstolsbeslut
  detta åberopas.
  Om det finns ett problem med att få igenom ett bygglov för t ex takkupa, så får man se till att kolla upp tidigare bygglov, och se hur man formulerat texten där.
  Men det kan vara så att din granne som har kupa har fått grannars medgivande till bygga en sådan, då den kanske inte anses som störande för deras del. Men när Du kommer och begär bygglov för en likadan kupa, så kanske en av grannarna till dig har synpunkter på detta, och då förmodas att byggnadsnämnden avslår ditt sökta bygglov.
  Om det är ett sådant ärende du syftar på, ja då får du jobba för din sak, med att plocka fram flera bygglov i området om takkupor, kanske fotografera dessa ur olika vinklar, samt visa att din tilltänkta kupa är ännu mindre störande o s v.
  Men sätter en granne sig på tvären så blir det svårt. men du skall naturligtvis överklaga, det är till slut domstolen som avgör hur störande det är för den som är mot kupan.
   
 3. L
  Medlem · 48 inlägg

  Lowet

  Medlem

  Re: Prejudikat vid avvikelse från detaljplan

  Skönt att vi bor i ett kommunistikt land där man inte får uttrycka sin personlighet hur som helst... ::)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.