Byggahus.se

Postnord ska kunna kräva flytt av brevlåda

 1. N
  Medlem · Östergötland · 445 inlägg

  Nalleman64

  Medlem
  PostNord är inte det minsta
  Staten (60 % svenska staten och 40 % danska) som helägare av PostNord borde väl kunna bry sig?
   
 2. C
  Medlem · Närke · 354 inlägg

  Cider

  Medlem
  Här har posten redan för länge sedan lagt ut delar av sin kärnverksamhet på andra företag. Först kommer Bring eller City Mail, som delar ut brev som kommer med en viss regelbundenhet; tidskrifter, fakturor från elbolaget och Telia, med mera. Efter en liten stund kommer då den gula bilen från Posten.(Ibland kommer de samtidigt.) Jag frågade en brevbärare en gång hur det hängde ihop, men han förstod det inte heller. Om denna ordning hade varit lönsam, skulle väl Posten gå med en nätt vinst.
   
 3. C
  Medlem · Närke · 354 inlägg

  Cider

  Medlem
  Och om vi tänker oss alla brevlådor skall vara låsbara, hur skall de då förankras? Här har vi en gemensam ställning för en grupp brevlådor, så det klarar sig för vår del.
  Men tillåt mig påminna om att en låsbar brevlåda kan stjälas i sin helhet, om den inte sitter fast med dolda bultar, Om jag bodde bara 150 meter längre söderut, skulle jag behöva gjuta fast en brevlådestolpe i betong. Då kommer jag i konflikt med närmaste husägare, som lagt begränsningskabeln till sin robotgräsklippare minst en meter utanför tomtgränsen, i den statliga marken. Så kommer jag med spett och spade och skottkärran full med betong. Då blir det kalabalik.
   
 4. ÅkeSun
  Medlem · 218 inlägg

  ÅkeSun

  Medlem
  Posten har inte lagt ut några delar av verksamheten dom konkurrensutsattes 1994 på ojämna villkor. Alla som ville fick leverera brev, men bara posten var tvungna att leverera A-post över natten.
  Citymail hoppade på tåget och fick en del kontrakt. Om dom lyckades? Tror inte det. Men dom fick nästan ingen kritik, för alla "visste" att det var posten som var inkompetent.
  Med dagens upphandlingsregler sätter lägsta anbudet standarden det är därför många stora brevskickare tvingas anlita företag som inte omfattas av kravet att leverera post på rimlig tid.
   
  • Laddar…
 5. R
  Medlem · 2 679 inlägg
  Ja det är synd att de inte bryr sig längre. Jag hade inte koll på ägarförhållandet. Pinsamt att både Sverige och DK: stat kör på låglönebolag i öst. De bör sikta på att anställa svenska och danska åkare till 100%
   
 6. E
  Medlem · 556 inlägg

  eleson

  Medlem
  Att en upphandling för brev utlämning känns väl sådär , då man inte lovar leverans av brev.
   
 7. Steen P
  Medlem · 9 inlägg

  Steen P

  Medlem
  Jeg kan se at jeg er på linje med flere: Først og fremmest må det være et krav at PostNord kører posten ud.

  Alt for meget bliver afleveret ved nærmeste afhentningssted (i mit tilfælde Ica). Men det er helt galt når de sætter store pakker 30 km væk på et lager uden for en større by og kræver 250kr for fornyet udbringning (de havde aldrig forsøgt at bringe den ud overhovedet).
   
 8. pacman42
  Medlem · Västra Götaland · 7 836 inlägg

  pacman42

  Medlem
  Inga låsbara brevlådor jag har sett klarar av att stå emot ett kobein (kofot/bräckjärn/extranyckel, kärt barn har många namn).
   
 9. tveksamt
  Husägare · Uppsala · 1 268 inlägg

  tveksamt

  Husägare
  De flesta låsbara brevlådor är väl ungefär i säkerhetsnivå med syrrans dagbokslås i tonåren.
   
  • Laddar…
 10. M
  Medlem · Stockholm · 1 106 inlägg

  Modig

  Medlem
  Citymail har gått i konkurs ett flertal gånger om jag inte är felinformerad. Men det är bara att köra vidare, för det är viktigare med en fri marknad än en fungerande sådan.
   
  • Laddar…
 11. T
  Medlem · 2 388 inlägg

  tergo

  Medlem
  2002 köpte norska posten företaget ingen konkurs efter det

  Citymail – Wikipedia
   
  • Laddar…
 12. Maria T
  Gurkodlare · Stockholm · 623 inlägg

  Maria T

  Gurkodlare
  Personligen kan jag absolut tänka mig att gå 200 meter till postlådan men ska jag behöva ha ytterligare en låda vid tomten där jag kan få morgontidningen levererad? Jag har fasiken ingen lust att gå 2x200 meter i ottan :mad:

  Sen var det ju det här med brevlåda vs postlåda - inte ens Postnord vet alltså att lådan där jag som privatperson tar emot post, heter postlåda. Den gula, alternativt blå lådan, där jag lägger ett frankerat brev som ska till min moster/brevvän/skattemyndigheten heter Brevlåda. Om jag skulle få 200 meter till en sån skulle jag jubla, nu har jag runt 2 km :rofl:
   
  • Laddar…
 13. Jiji
  Medlem · 2 066 inlägg
  Haha, här bär post nord inte ut paket. De har alltid en ny spännande förklaring till det. Bäst hittills var att vi inte "bodde vid farbarväg".
  Antagligen inbillar jag mig bara att vi bor helt omgiven av breda, asfalterade, statliga och kommunala vägar. Numer beställer jag inte hemkörning eftersom jag ändå får gå och hämta paket.
   
 14. K
  Medlem · Örebro · 1 312 inlägg

  Klicka

  Medlem
  Bara det blir säkra lådor där ingen kan fiska upp post.
   
 15. C
  Medlem · Närke · 354 inlägg

  Cider

  Medlem
  Det var just detta vi testade innan vi köpte vår låsbara låda. Min man är ganska smal om armarna, och han fick ner hela armen i de flesta lådor. Till slut köpte vi en modell där inkastet bara är 3 centimeter högt. Det sitter en liten extra plåtkant innanför också. Vilket i sin tur begränsar antalet försändelser som går ner där. De som ser ut att vara lite för tjocka, får vi åka och hämta.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.