Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Posta skador/olyckstillbud med maskiner och verktyg

 1. C
  Medlem · Skåne · 444 inlägg

  Chentin

  Medlem
  Det borde man (y)

  Det är såklart lite olika från person till person, men nu när jag kollade, vill TH ha 92:-/månad och LF 80:-/månad, för en vanlig olycksfallsförsäkring.
  Försäkringsbeloppet ligger då på 1.000.000:- resp. 952.000:- (20 prisbasbelopp)
  I det senare fallet kan man välja ett belopp på upp till 50 pbb.
   
 2. MrJay
  Medlem · 886 inlägg

  MrJay

  Medlem
  Tackar! Då har man något belopp att gå efter.
   
 3. KristinaRT
  Husägare · Skåne · 2 208 inlägg
  Jisses, det var en ordentlig skada!
  Hur gick det sedan? Hade du med tumtoppen in så den kunde sättas på plats? Och hur gick det med leden?
   
 4. -RB-
  Renoverare · Skåne · 2 897 inlägg

  -RB-

  Renoverare
  Jag gjorde något liknande i våras när jag bytte staketet runt trädgården. De gamla staketstolparna var tryckimpregnerade och bara nedgrävda i marken. En del var riktigt dåliga och hade ruttnat av i marknivå men en del var förvånansvärt friska. De grävde jag upp och ömsom puttade och drog i dem för att få loss dem. En stolpe var särskilt besvärlig att få upp så jag puttade och drog för allt jag var värd och då gick den av med resultatet att jag drog en 100x100 stolpe med full kraft rakt upp i pannan och landade med den över mig på trottoaren. Det tog en stund innan jag kom på vad som hade hänt och då hade jag blod i hela ansiktet. Jag stapplade in i badrummet och tvättade av med tvål och vatten och tyckte att det var nog inte så farligt så jag satte en bit sårtejp över för att få stopp på rinnandet. Jag gick sen ut och fortsatte med staketet. Frun, som är läkare och jobbade denna lördag, var inte helt nöjd när hon kom hem med att jag inte hade åkt in för att få det sytt. Men jag tyckte att det hade varit lite för pinsamt att berätta att jag hade "slagit" mig själv i pannan med en trästolpe.
   
 5. A
  Medlem · Stockholm · 7 828 inlägg

  Andy78

  Medlem
 6. R
  Självbyggare · Stockholm · 8 251 inlägg

  Robert-san01

  Självbyggare
  Man skall aldrig ifrågasätta sin fru...
   
  • Laddar…
 7. Zelo
  Husägare · Luleå · 13 inlägg

  Zelo

  Husägare
  Japp
   
 8. Zelo
  Husägare · Luleå · 13 inlägg

  Zelo

  Husägare
  Tog med toppen på tummen till akuten, gav den till läkaren som kollade på den, garvade och kastade den i soporna. Var för trasigt för kunna användas.

  Leden är stora problemet, var för söndersågat för att räddas, så beslutades att pekfingret skulle stelopereras. Tyvärr blev det en infektion i själva leden så stelopererationen misslyckades. Så blir amputation nu istället.

  I slutändan så kanske amputation är bästa alternativet, ett stelopererat finger är mycket i vägen och orsakar mycket smärta då det sväller upp hela tiden iom att det inte finns cirkulation i hela fingret.
   
 9. KristinaRT
  Husägare · Skåne · 2 208 inlägg
  Fy vad tråkigt!
  Men mycket imponerande att ha sinnesnärvaro nog att ta med tummtoppen in (även om det inte gick att sy fast den).

  Ledskador är verkligen inte kul, det är svårt att fixa dem och just händer är trixiga om det inte blir helt bra. Vilken jäkla tur att det inte var tvärt om dock (tumleden som blev skadad), tummen är viktigare för funktionen än pekfingret.
   
  • Laddar…
 10. Maria T
  Nöjd · Stockholm · 1 046 inlägg
  En kollega till mig hade för vana att utföra allt trädgårdsarbete utan handskar, efter en helg kom han till jobbet och, lite skrytsamt, visade spåren efter rosbuskarna som han gått i närkamp med. Förutom alla ruskiga rivsår på armar, händer och underben så hade han även plockat ut flertalet stora taggar.
  Men missat två, taggar alltså, som satt i höger handflata strax nedanför ringfingrets bas. Han hade försökt karva ut dem själv (högerhänt) när de började svullna och bli inflammerade men misslyckades. Fick en allvarlig infektion - handen var alldeles svullen - men envis som en...vägrade han gå till läkaren. Antagligen för pinsamt att bli sjuk för något så litet som en tagg eller två.

  Nån sena som går därinne i handen "dog", nekros kanske det heter, och både ring- och lillfingret kröktes in mot handflatan för att aldrig mer gå att räta ut.

  Inte en maskin- eller verktygsrelaterad skada men vill ändå "tipsa" om vikten att ta små stickor och taggar på allvar, och främst använda handskar vid trädgårdsarbete.

  För övrigt satte jag ringfingrets mittdel (mellan lederna) i kläm i bakluckan på vår nya bil den 4 juli i år. Tuppade av på ICA Maxi parkeringen, fick hjälp att spola kallt vatten på "platta fingret" och häva ångestattacken som kom av chocken. Nu ett snart halvår efter incidenten har jag inte längre ont men fingret har en inbuktning. :(
   
 11. Stefan N
  Verktygstokig · Stockholm Täby · 10 831 inlägg

  Stefan NPremiumikon: Hand

  Verktygstokig
 12. Ejmelie
  Hobbysnickare · Stockholm · 939 inlägg

  Ejmelie

  Hobbysnickare
  Lär ju ryka några fingrar bara man sätter på den :surprised:
   
 13. K
  Medlem · 845 inlägg

  Krux

  Medlem
  Fingrar är ju väldigt enkelt att förstöra dessvärre . Jag har mosat en led i pekfingret den är kass nu har några snea fingrar efter benbrott och sprickor sen dragit tumme ur led den funkar rätt okej fortfarande så tja är väldigt lätt att paja fingrar . Sen har det ju blivit en hel del skär skador också . Men alla fingrar sitter ju åtminstone kvar än har jobbat med flera personer som inte haft alla fingrar kvar
   
 14. L
  Medlem · 307 inlägg

  Lucif3r

  Medlem
  Oj, det där var riktigt modigt... Det värsta jag gjort var att ta bort sprängskyddet för att montera en 125mm skiva på en 115mm slip, och gjorde massa snitt för att "slipa ner" skivan tills sprängskyddet gick att få på igen. Tycker det var nog läskigt :sweat:
   
 15. BengtH
  Husägare · Västra Nyland · 270 inlägg

  BengtH

  Husägare
  Finns väl en orsak varför den är till salu...:rolleyes:
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.