Byggahus.se

Populär ultraljudsskrämma fungerar inte

 1. M
  Renoverare · Norrköping · 2 421 inlägg

  MrDizzy

  Renoverare
  Men de funkar ju .... på flygande möss, dvs fladdermöss ;)
  Men det är det enda de fungerar på mig veterligen.
  Fast det kanske vara var just den modellen vi hade i en gammal ladugård som jag en gång ägde
   
 2. Q
  Medlem · 50 inlägg

  Queen15

  Medlem
  Huruvida de fungerar på fladdermöss eller inte har jag ingen uppfattning om. De säljs mot möss och råttor ej fladdermöss och det är även en råtta på kartongen. Jag tror att de allra flesta köper dem mot möss och råttor, inte fladdermöss.
   
  • Laddar…
 3. HasseTeknik
  Medlem · Uppland · 4 940 inlägg
  Kan vi inte sansa diskussionen lite? Genom att skriva ut typbeteckning på utrustningen vi använt och helst också tekniska data t.ex. ljudtryck och frekvens, så vi vet vad som avses. Det är en enormt stor skillnad på 10, 100, 1000, 10000, 100000 Hz och 40, 60, 80, 100, 120, 140 eller 160 dBA !
  100 Hz och 40 dBA vet vi är ganska harmlöst medan 100Hz och 180 dBA inte är det!
   
  Redigerat 14 jan 19:13
  • Laddar…
 4. Q
  Medlem · 50 inlägg

  Queen15

  Medlem
  Jag valde medvetet att inte skriva någon modellbeteckning. Det finns studier gjorda som visar att vare sig ultraljud- eller högfrekvent ljud fungerar men många, liksom jag själv, köper de ändå för att man tänker "de säljs ju så någon effekt borde de väl ha". Syftet med mitt inlägg var att "förstärka" de studier som redan finns med mina egna erfarenheter av FLERA enheter och ett otroligt tydligt resultat-nämligen inget alls.

  Jag tänker inte alls "sansa" diskussionen. De här skrämmorna har inget på marknaden att göra och jag uppmanar den som fortfarande tror att de fungerar att läsa artikeln som finns i Vi i villa.se. Där förklaras också VARFÖR de inte kan fungera.
   
 5. HasseTeknik
  Medlem · Uppland · 4 940 inlägg
  Nej, det stora felet med de s.k. undersökningarna är att det SAKNAS viktiga data. Att ljud t.o.m. kan döda djur är fakta - det är bara en fråga om frekvenser och tillförd effekt. Jag har hittills inte hittat en enda rapport där man testat ljud mot möss och där man angivit frekvens och ljudnivå. Att man tagit några av de saluförda produkterna och testat mot möss, säger ju bara att just dessa produkter inte har någon stor verkan.
  Min personliga TRO är att om man bara har tillräckligt med effekt och en frekvens, som är skadlig ( t.ex. resonans i öron, ögon eller hjärna ) , så går det att konstruera en apparat, som avsevärt motverkar mössens trivsel och i värsta/bästa fall skadar deras organ, så att de lättare faller offer för sina naturliga fiender.
   
 6. Q
  Medlem · 50 inlägg

  Queen15

  Medlem
  Må så vara att utrustning med andra prestanda skulle ge en annan effekt MEN det förändrar ju inte det faktum att de skrämmor som säljs faktiskt inte fungerar, eller hur? Dessutom ska skadedjursbekämpning ske på ett sätt som inte onödigtvis plågar djuren. Utrustning som enligt dig kan ge betydande skador på organ, men inte omedelbar död, är inte en metod förenlig med det.

  Så jag vidhåller att skrämmorna borde sluta säljas helt och hållet
   
  • Laddar…
 7. HasseTeknik
  Medlem · Uppland · 4 940 inlägg
  Det är klart att man inte ska sikta efter att skada mössen, men de flesta djur och då inräknat även möss, har en förmåga att upptäcka när något börjar bli farligt och det är ju vad som händer när de närmar sig eller kryper in i en lokal fylld med möjligen ohälsosamt hög ljudnivå. Det vi borde göra är att kräva tillverkarna på bevisad funktion, så kommer det säkert att finnas några sorter, som kommer att fungera.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.