Byggahus.se
Kanske offtopic, men med micro så skickar man in påsen och efter några minuter plockar man ut den med fina popcorn. Har även en gammal popcornmaskin stående i ett skåp som värdelöst sparande ;)
 
  • Gilla
Nyponbuske
  • Laddar…
perkaby skrev:
Så här poppar man tydligen dom perfekta popcornen:
[länk]
För ungefär ett år sedan frågade vi på biografen vad som gör deras popcorn så goda. Då fick vi veta att de använder kokosolja. Sedan dess poppar vi alltid med kokosolja från kung markatta och det blir mycket godare jämfört med att poppa med olja.

ImageUploadedByByggahus.se1364546902.155349.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Som ni ser på bilden så har vi ingen induktionshäll. När vi renoverade köket för 12 år sedan tyckte vi att de var för dyra. Men en induktionshäll står på vår önskelista. :)
 
Kokosolja är dessutom väldigt nyttigt fett.
 
Krilleman
Följdfrågan blir ju då i vilken hylla man normalt hittar man kokosolja?

ICA - Willys - Coop?

Bredvid sockret? Bredvid all annan olja? Eller i "thai-hörnan"?

Eller man kanske ska stanna hemma istället för att leta i denna påsk-trängsel-stress som nu råder i butikerna! :D
 
Kan nog variera men jag har hittat det bland bakgrejerna på vår lilla ICA.
 
På kvantum där jag handlar står kokosoljan vid linfröolja, olivolja, rapsolja m m.
 
Nice! Ska testas! :)
 
krilleman_215 skrev:
Följdfrågan blir ju då i vilken hylla man normalt hittar man kokosolja?
Den frågan skulle jag nog ställa till personalen i den aktuella butiken. ;)
 
Krilleman
Alfredo skrev:
Den frågan skulle jag nog ställa till personalen i den aktuella butiken. ;)
Misstänkte starkt att det svaret skulle dyka upp, men jag blev ju allt lite nyfiken och tankarna rusade i skallen...

Men det blev alternativ B för mig idag. Go-popcornen får vänta på sig. Hemma med en öl och kopplar lite rör istället! (y)
 
Ja, kokosfett/kokosolja är helt klart överlägset att poppa i. Vill man inte köpa den lilla glasburken med kokosolja, så brukar det finnas större silverfärgade förpackningar i samma disk som margarin och smör. Det står "Cocos" på dem med stora bokstäver.

Eftersom vi precis skaffat induktionshäll så var jag tvungen att testa popmetoden jag själv länkade till tidigare, och jag måste säga att dom blev perfekta.

Alltså:
1. Ha ner olja eller kokosfett och 3-4 kärnor i kastrulen
2. Slå på värmen och vänta tills dom poppar
3. Ta av kastrullen från värmen (eller stäng av plattan om induktion) och häll i resten av kärnorna
4. Vänta 30 sek
5. Sätt kastrullen på värmen igen och låt popcornen poppa. Skaka gärna kastrullen lite.

Märkte dock att högsta värmen på hällen var lite väl högt, så man får väl exprimentera lite så att man inte kör för hett.
 
Marlens mamma gör också jättegoda popcorn men hon kör med smör och bränner popcornen lite grand.

Jag hoppas hon fixar sådana lite senare ikväll. :)
 
perkaby skrev:
Ja, kokosfett/kokosolja är helt klart överlägset att poppa i. Vill man inte köpa den lilla glasburken med kokosolja, så brukar det finnas större silverfärgade förpackningar i samma disk som margarin och smör. Det står "Cocos" på dem med stora bokstäver.

Eftersom vi precis skaffat induktionshäll så var jag tvungen att testa popmetoden jag själv länkade till tidigare, och jag måste säga att dom blev perfekta.

Alltså:
1. Ha ner olja eller kokosfett och 3-4 kärnor i kastrulen
2. Slå på värmen och vänta tills dom poppar
3. Ta av kastrullen från värmen (eller stäng av plattan om induktion) och häll i resten av kärnorna
4. Vänta 30 sek
5. Sätt kastrullen på värmen igen och låt popcornen poppa. Skaka gärna kastrullen lite.

Märkte dock att högsta värmen på hällen var lite väl högt, så man får väl exprimentera lite så att man inte kör för hett.
Då ska jag prova :) Hur märkte du att det var för högt?
 
Lane skrev:
Då ska jag prova :) Hur märkte du att det var för högt?
Det började ryka mycket om fettet. Tror jag drog ner till typ 7 (av 9), men det är nog olika beroende på häll och kastrull.
 
Redigerat:
Hahaha! Inte varje dag man lär sig att poppa popcorn på byggahus.se.
 
Mitt tips: Släng kastrullen och skaffa en varmluftspopcornsmaskin. Kostar sådär 150 spänn (jag köpte min på ÖoB) och ger perfect resultat varje gång. Kan dessutom poppa helt utan fett om man vill det (det vill jag ibland, eftersom jag använder dem som godis till mina tamråttor).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.