Byggahus.se

Pool reningsverk pumplock läcker

 1. Sam1981
  Medlem Nivå 7
  Pluggen sitter i iaf. Skruvade till den lite extra.
   
 2. Jonas Persson
  Verktygstokig Nivå 6
  Ser ingen vattenyta, är den tom på vatten?
   
 3. T
  Medlem · Nivå 4
  Det ska även vara en korg där som samlar upp större smuts.
  Men antar att du tagit bort denna för att ta kort ?

  Samt en vipplucka ska sitta i öppningen.
   
 4. Sam1981
  Medlem Nivå 7
  Det syns dåligt på bild men den är välfylld med vatten.
   
 5. Sam1981
  Medlem Nivå 7
  Har båda.

  Ändå skvalpar det ibland ganska högt därifrån, och ibland inte.
   
 6. Sam1981
  Medlem Nivå 7
 7. Jonas Persson
  Verktygstokig Nivå 6
  Är det för att vattennivån blir låg? Du ska inte se något mer än krusningar på ytan inne i bräddavloppet, inga strömvirvlar med luft ner i slangen eller ännu kraftigare fenomen.

  Hur högt står vattnet i poolen, täcks halva bräddavloppet eller mer?

  Går luckan lätt, alternativt vad händer om du tar bort den?
   
 8. Jonas Persson
  Verktygstokig Nivå 6
  • Laddar…
 9. Sam1981
  Medlem Nivå 7
  Säljs även his swimstore Sweden, badspecialisten, mm. Verkar den ha bra egenskaper?
   
 10. Sam1981
  Medlem Nivå 7
  Nej jag ser inga virvlar eller annat. Bara stilla vatten.

  Det är vatten till under halva avloppet, har fyllt till högre förut men det sjunker som sagt alltid ner till denna nivå och stannar här.

  Ska jag testa ta bort luckan menar du? Flotören?
   
 11. Sam1981
  Medlem Nivå 7
  Jag tror jag hittade nåt.

  Det finns en glipa mellan breddavlopp och ramen till den. Se bild. Lyssnar man så hör man att det rinner ut där, undrar var det försvinner... Ska bevaka och se om det är där vattennivån slutar sjunka vilket jag tror enligt tidigare beskrivning (vattnet slutar sjunka runt under halva avloppet, typ där glipan börjar).

  Ett annat tydligt symptom idag är att det bubblar mycket från inlopp. Följt av att cirkulationen i vattnet tar fart. Efter ett tag så blir det helt stilla i vattnet och så helt plötsligt bubblar det kraftigt igen från i loppen och cirkulation börjar ta fart igen.
   
 12. Jonas Persson
  Verktygstokig Nivå 6
  Du har nog hittat läckan :D

  Luftbubblorna i utloppet är ett bevis att systemet suger in luft. Sker det strax efter att det gurglar i bräddavloppet så är det därifrån luften kommer.

  Glipan betyder att bräddavloppet lutar bakåt då det verkar ha lossnat i överkant. Är det lika på båda sidorna?

  Inne i poolen ser du en ram som täcker kanske tio skruvar som håller ihop ramen i poolen med själva bräddavloppet på utsidan. Lossa den med något smalt av metall (lagom stor skruvmejsel, smörkniv eller liknande) och känn på skruvarna, sitter de fast?

  Fattar inte hur glipan uppstått, har det frusit sönder eller har någon hoppat på det så att det tryckts nedåt. Ligger bräddavloppet plant med däcket?
   
  • Laddar…
 13. Sam1981
  Medlem Nivå 7
  Det är glipa på båda sidorna. Den ser mycket riktigt ut som att den lutar bakåt och är inte plan/i höjd med övrig altan. Reagerade på det tidigare men kopplade inte det till någon defekt i funktion.

  Den förra ägaren har som sagt inte vinterstängt så frostskada kan det mycket möjligt vara. Vpn är ju paj pga av det, transformatorboxen (nära avloppet) är bränd av någon anledning också. Mm mm.
   
 14. Jonas Persson
  Verktygstokig Nivå 6
  Transformatorn till lampan? Ska vi gissa på att när lampan smälte kablar och allt annat så blev det kortslutning och transformatorn smälte av lasten. Finns det någon säkring, den är på 25A.

  Kan du komma under bräddavloppet genom att ta bort lite trall? Oavsett om det frusit eller inte så kan inte bräddavloppet tryckas ner som de gjort om det finns stöd under. Jag gissar på att det bara suttit med skruvarna i poolkanten och när något tungt tryckt på uppifrån så har det vikt sig.

  Därför skulle jag ta mig in under bräddavloppet, lyft upp det till sin rätta position och och fixerat det så med brädor och packad sand under. Slutligen tätar du sprickan med silikon. På sikt behöver bräddavloppet bytas.
   
 15. Jonas Persson
  Verktygstokig Nivå 6