Byggahus.se

Plejd + återfjädrande + infälld fönsterbelysning

 1. C
  Medlem Nivå 1
  Hej,

  Det var ju detta med Plejd CTR-01 och att få den att fungera med återfjädrande tryckknapp och till infälld fönsterbelysning. Har haft elektriker på plats som inte lyckades lokalisera drivdonet till fönsterbelysningen men den lär ju finnas någonstans (relativt nybyggt hus där man valt att gömma alla doslock).

  Elektrikern kopplade enligt bifogade bilder men vi får bara den återfjädrande tryckknappen att styra belysningen. Plejd Ctr-01 är inkopplad men inget händer när man sätter på eller av den.

  Med andra ord - helt förvirrande.... och jag själv utan kunskap =)

  Någon som vet hur man bör koppla denna uppsättning och hur man sätter inställningar i appen för att få detta att fungera?
   
 2. Z
  Medlem Nivå 1
  Förstår inte riktigt hur ni tänkt att det skall fungera.. Elektrikern borde utan större bekymer lösa det om det är möjligt. Går fönster lamporna att dimmra idag?
   
 3. C
  Medlem Nivå 1
  Tanken är att vi vill att man kan tidsstyra när fönsterlamporna sätts på och av via Plejd och att ljusstyrkan blir det som senast var använt. Det går att dimmra via den återfjädrande tryckknappen idag (samt såklart sätta på och av).
   
 4. Z
  Medlem Nivå 1
  Utan att veta exakt hur det ser ut så är jag ganska säker på att det inte går att lösa utan att hitta drivdonet. Bara börja leta drivdon. Borde vara relativt enkelt. Elektrikern borde du inte ringa igen, fast det kanske är en "elektriker".
   
 5. C
  Medlem Nivå 1
  Ok - tack för ditt svar. Drivdonet måste vara rejält gömt, pratade med den som installerade elen för 5 år sedan och inte ens den elektrikern kommer ihåg vart den är gömd. Men till dennes försvar så försökte han komma på installationen över telefon och inte på plats....
   
 6. Z
  Medlem Nivå 1
  Om du rycker ner spottarna i fönsterna så är det bara börja rycka i trådarna, det brukar höras ganska fort om man är två stycken, en som rycker och en som går runt o lyssnar.
   
  • Laddar…