Byggahus.se

Planlösning för bäst anpassning till strandtomt

3k läst  68 svar

 1. P
  Husägare Nivå 2
  bra feedback ovan. ang smuts i hallen ser jag samma med badrumnet nere. föräldrasovrummet har endast det badrummet vid entren och måste gå barfota upp på muggen eller duschen den vägen. samt såklart att gästerna är i ert badrum. jag har inte lösningen hur men separat toa vid dörrren som nu ungefär och ett separat badrum endast för föräldrarna skulle vara ngt jag satsat på. förstår att det kan vara tajt att få med dock.
  tillägg- skriver på mobilen så blir ingen skiss nu... men om ni flyttar dörren till sovrummet så den går från vardagsrummet istället.. så kan ni minska hallytan och göra badrum och klädkammare på den ytan. kanske ta en liten bit av tvättstugan där bänken är på övre sidan. tvättstugan blir längre istället då den dörrn går ut till hallen och tar en del yta från badrummet. hoppas det går att förstå hur jag tänker... annars får jag skissa ngt senare...
   
  Redigerat 8 maj 21:53
  • Laddar…
 2. G
  Medlem Nivå 7
  Två wc på bottenvåningen är inte aktuellt, kan leva med att gästerna nyttjar samma toalett som oss... Men absolut att en annan placering ska undersökas.
   
 3. P
  Husägare Nivå 2
  ok. då tror jag ändå ni ska kolla på att flytta sovrumsdörren så får ni lite mer plats istället för hall.
   
 4. P
  Husägare Nivå 2
  en till tanke ang BirgitS kommentar om låg höjd vid sängarna uppe. inte just denna bilden.. hittade bara ngt på nätet.. men sett några snyggare lösningar med låga garderober som utnyttjar snedtakets låga utrymme.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC_0155.JPG.jpg
   
 5. yonna
  Medlem · Nivå 14
  Förslag: fönster i övervåningen som går ner till eller nästan ner till golvet (om det inte blir granninsyn) och speciellt åt stranden. Jag njuter nattligen av min sjöutsikt från kudden!

  Jag har alltså inte tagit hänsyn till fasadens estetik - vilken i så fall naturligtvis måste justeras.
   
  • Laddar…
 6. F
  Medlem · Nivå 3
  Som jag läser detta, så är det väl total höjd på byggnaden som menas
   
 7. G
  Medlem Nivå 7
  Nej, definitionen av byggnadshöjd är enkelt uttryckt höjden från marknivån till skärningen mellan långsidans yttervägg och yttertak. Eller som någon uttryckte det: höjden från marken till hängrännan...
  Annars är det nockhöjd eller totalhöjd du menar.

  https://www.boverket.se/sv/PBL-kuns...stammelser-for-kvartersmark/bebyggandet/hojd/
   
 8. G
  Medlem Nivå 7
  Ja, sjöutsikt från alla sovrum finns det absolut förutsättningarna för, men kanske inte från alla kuddar, även om jag gillar tanken! Måste ju också finnas utrymme för en radiator under fönstren på ö-vån tänker jag.
   
 9. I
  Medlem Nivå 1
  Det går troligen bra att lösa med konvektor. De bygger inte mycket. Sedan beroende på mellanbjälklaget så skulle man även kunna ha en nersänkt konvektor framför fönstret vilket blir en väldigt trevlig lösning dock mer jobb.

  Skulle också vilja ha stora fönster mot sjön om det inte är risk för insyn
   
 10. B
  Medlem · Nivå 17
  En lyckad lösning som jag har sett i andra trådar är att ha en liten hall i form av en inbyggd förstukvist utanför den egentliga huskroppen. Den behöver inte vara större än att det går att bli av med skorna där.
   
  • Laddar…
 11. yonna
  Medlem · Nivå 14
  Mina fönster är anpassade till att kunna sätta löst smalt element (30 cm) under om det skulle bli vinterkris. Nu bor jag i söder så jag har inte behövt detta under alla år.
   
  • Laddar…
 12. M
  Moderator · Nivå 17
  Golvvärme går att lägga på en övervåning också om man vill
   
 13. G
  Medlem Nivå 7
 14. Anna_H
  Husägare · Nivå 18
  Uterum utanför sovrummet i söder verkar inte genomtänkt.
  Många som har det hos oss, vilket gör att det dels inte går att vädra i uterummet, dels att man ska gå genom sovrummet med mat och grejer när det ska användas. Det sovrummet kommer inte att gå att använda på hela sommaren utan kylning, och uterummet fungerar bara tidig morgon och sen kväll.
   
  • Laddar…
 15. 13th Marine
  Renoverare · Nivå 17
  Sovrum i söder både uppe och nere, kommer bli varmt när solen står på!
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: