Byggahus.se

Placering bakhögtalare

 1. M
  Medlem Nivå 8
  Behöver hjälp med placering av mina bakhögtalare. Jag har läst runt lite och det verkar finnas olika skolor.

  Jag har en 5.1 Yamaha RX-V779 AV-reciver och nu skall jag hänga upp två B&W DM600S3 som bakhögtalare. I övrigt är jag fullt medveten om att rummet behöver dämpas så ljudabsorbenter, molton och matta på golvet är på väg. Det handlar mer om en kompromiss att det skall vara ett tv/vardagsrum och kanske inte bara ett biorum. Så vita väggar blev det.

  Jag är medveten om att det finns olika bak eller surrundhögtalare som spelar olika. Jag har ett önskemål om att få upp dem så högt som möjligt och hade gärna haft dem uppe i fönsterhöjd. Men jag vet att man gärna vill ha högtalarna i lyssningshöjd eller i höjd med frontarna. Samtidigt är bakhögtalarna kanske de minst viktiga, med risk för att jag sticker ut hakan. Och då kanske jag får tillräcklig effekt trots att de sitter på 1800 ovan golv. Det kanske är så att YPAO kan hjälpa mig med att kompensera för höjden.

  Vad säger ni, hur hade ni satt dem? Och är det helt fel att sätta dem högt?

  https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/av_receivers_amps/rx-v779_g/index.html
  http://bandw600series.com/bw-dm6-series-loudspeakers/bw-dm600-s3-loudspeakers/
   
 2. E
  Medlem Nivå 2
  När jag bodde i lägenhet hade jag inte möjlighet att ha dem på stativ eller hylla i bakkant. Jag köpte beslag för snöre till båt som jag skruva fast i överkant på högtalarna. Provade först ut en bra punkt med spännband för att få lut mot soffan då jag hade så lite plats bakom soffan.
  Hängde dem sedan i taket.
   
  Redigerat 12 okt 19:42
  • Laddar…
 3. E
  Medlem Nivå 2
  Hade även jag B&W högtalare tog imot lite att sätta ett par skruv i men det funka bra.
   
 4. E
  Medlem Nivå 2