Tar tacksamt emot tips om hur man minimerar följande problem:

Har en pelletsbrännare (Green Energy) monterad på en Arithermpanna. Skorstenen är väl i minsta laget (80mm) så det är grymt viktigt att brännaren inte sotar mer än nödvändigt. När sotarn varit här så funkar allt bra, men efter bara några veckor så kommer rökpuffar vid upptändning och det luktar inte friskt.

Askar ur och rengör pannan c:a var 10:e dag, men det hjälper föga. Har kontaktat installatören om att komma och göra den rökgasanalys som Pellsam rekommenderar att installatörer ska göra, men han vägrar ;(

Skorstenspipan är öppen upptill, men funderar på att sätta plåthuv på den, då jag hört att regnet som kommer in påverkar soten negativt. Vet någon om detta stämmer?
 
Huven på S-stenen är nog inte boven...Boven är installatören...
 
Med så trång pipa bör du nog inte köra brännaren på mer än 10-12 kW, 15 kW rekomenderas 100 mm pipa..
Om brännaren är rätt justerad ska du inte behöva sota den pannan ofta, Sotning kan du göra efter varje 2 tons förbrukning el samtidigt som du tömmer asklådan..

Sotar det mycket nu?
Med effekt på 10 kW ska brännaren förbruka 2,3 kg pellets/tim el 380 gram/10 min o pannan ska vara ljusgrå-grå invändigt o inte svart då måste man öka fläkten/sänka matningen..
Hmmm varför vägrar installatören justera brännaren????????
Är brännaren köpt ny samtidigt som pannan?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.