Byggahus.se

Pelletsbrännare - allt du behöver veta

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 10
  Planerar du att investera i en pelletsbrännare? Här får du en kort genomgång om användning, teknik och ekonomi för en pelletsbrännare.

  Du kan läsa artikeln här: Pelletsbrännare - allt du behöver veta
   
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: Elkludde

  Glöm inte Roslagsbrännaren,troligen den bästa fallrörsbrännaren
   
  • Laddar…
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: Pris?

  Undrar vem som köper för 65 öre/kWh, i genomsnitt. Köper man 1 påse på bauhaus eller byggmax betalar man idag 51öre/kWh. Pall blir bulligare, och bulk blir ännu billigare. Köper man industrivolymer av pellets betalar man ca 32-28öre/kWh, inkl moms. källa: pelletsförbundet.se
   
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: LB

  Hur kan du påstå att en panna äldre än 10 år inte är "driftekonomiskt motiverad" ? Om man får någon eller några procents lägre verkningsgrad i en "äldre" panna är det svårt att tjäna in en merkostnaden för ett pannbyte .
  Skaffa en rökgastermometer och mät rökgastemperaturen. 1 % verkningsgrad motsvarar c:a 15 % ändring i rökgastemperatur. Förbränningen påverkar givetvis en del också men man kan ju se om brännaren sotar och justera.
  Håll pannan så fri från sot som möjligt , justera brännaren ibland och kör på !
   
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: rca1959

  @Pris ?

  Var finns mer info om industrivolymer. Står inte mycket på pelletsförbundet.se
   
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: Thomasx

  Pallpris: 48,1 öre/kwh hos Bauhaus.

  Var handlar man pellets till industrivolympris?
   
 7. E
  Anonym
  Skrivet av: Pelle

  Byggmaxpellets har inte mycket till energivärde om man jämför med andra tex Laxå. Att elda upp en säck Byggmaxpellets går på nolltid. Billigt men inte jämförbart ur energivärdessynpunkt.
   
 8. E
  Anonym
  Skrivet av: pacman

  Pelletsbrännare är en brandfara. Mina svärföräldrars hus brandskadades pga att pelletsbrännaren hakade upp sig. Mekaniken fortsatte att mata in mer pellets trots att den inte skulle och överhettningsskyddet fungerade inte...

  Det enda som i praktiken räddade huset från att helt brinna ned var att pelletsen tog slut...
   
 9. E
  Anonym
  Skrivet av: Adam

  Pacman. Och med detta konstaterar du att alla pelletsbrännare är brandfarliga?
   
 10. E
  Anonym
  Skrivet av: Per

  Jag känner till pannor som är mycket äldre än 10 år och ger en bra ekonomi till de boende. Vi petade in en brännare i en kombipanna och renoverade samtidigt skorstenen. Payback-tiden var ca 15-18 månader! Men det är klart att om man har ett dragit oisolerat hus så är det dyrt att värma upp. Man lär sig rätt snabbt att ta en tur förbi pannan och sota ur. Jobbigt? Icke!