Byggahus.se

Passar detta ihop, blandarfäste och väggbocksfixtur

 1. N
  Medlem · örebro · 15 inlägg

  nezze

  Medlem
 2. N
  Medlem · örebro · 15 inlägg

  nezze

  Medlem
  Jag har köpt dessa delar och vet att vattete har fästen som man skruvar direkt på de blåa väggbocksfixturerna men jag känner mig inte helt bekväm med att ha blandaren sittandes i två plaströr så jag tänkte montera det där blandsrfästet som är på bilden. Det borde väl bara vara att kapa fixturen så den slutar innanför väggskivan och sticka ut skyddsröret 2mm enligt beskrivningen.

  Eller tänker jag fel?
   
 3. D
  Medlem · landet · 739 inlägg

  Dr.L

  Medlem
  Hej, dom passar inte ihop. Det blåa bockstödet är avsett för en speciell väggbricka ifrån vatette
   
 4. N
  Medlem · örebro · 15 inlägg

  nezze

  Medlem
  Hej, jo jag vet det, precis som jag skrev. Men varför måste man ha en väggdosa, det viktiga är väl att få ut röret vattensäkert och att det är utbytbart, tittar man på monteringsanvisningen så står det inte att det är krav med väggdosa
   
 5. L
  Medlem · Halland · 5 491 inlägg

  lordi

  Medlem
  Du måste inte ha väggdosa. Du kan använda bockstöd (pistoler) och bocka röret i 90 grader ut genom väggen. Sen kan du montera ett blandarfäste för PEX-rör som det du har på bild.

  Personligen tycker jag det är snyggare med väggdosa och två anslutningar med runda brickor. Är fixturerna fästa på ett korrekt sätt så är det inga problem
   
 6. N
  Medlem · örebro · 15 inlägg

  nezze

  Medlem
  Hej ok, ja det kanske är snyggare. Men då kan jag ju köra som doktor L skriver med vatettes egna. Ser ju onekligen bra ut, var bara lite fundersam över hållbarheten samt att man helst ska köpa deras specialverktyg för 1100 kr, men det kanske går bra utan.

  Tack för svar iallafall båda två
   
 7. D
  Medlem · landet · 739 inlägg

  Dr.L

  Medlem
  Det går inte utan verktygen, men fråga någon rörfirma om du kan få låna ett verktyg över kväll i utbyte mot lite kaffebröd. :)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.