personstarthumb-up

Partner motorsåg

18k läst  8 svar

 1. T
  Renoverare Nivå 13
 2. S
  Medlem Nivå 7

  Re: Partner motorsåg

  Jag har en och är kanonnöjd med den... Har haft den i drygt ett år och har använt den flitigt.. Har sågat ner o kapat ca 50 kubik med den... förutsatt att man servar den regelbundet slipar kedjan ofta så håller den bra... Men det är min högst peronliga åsikt.. Jag vet att det är många här som inte håller med mig som tycker att man ska köpa husqarna eller liknande..
   
 3. T
  Renoverare Nivå 13

  Re: Partner motorsåg

  Jag vill ha en billig och bra motorsåg, inte värt att lägga en massa tusen på en såg som jag inte kommer använda så oerhört mycket. Har en eldriven på lån nu och jag avskyr sladden som fastnar överallt, så en bensindriven är ett måste IMO.
   
 4. M
  Bannad Nivå 2

  Re: Partner motorsåg

  http://www.stihl.se/Product/Product2.aspx?ItemId=222

  Stihl är enligt mig ett bättre märke en partner generellt så jag hade nog kollat på nått i stil med en sådan.. kostar nog 400-500:- mer dock men i det långa loppet så kan det vara värt iallafall ett par 100lappar extra.
   
 5. T
  Renoverare Nivå 13

  Re: Partner motorsåg

  Vart hittar jag denna såg då?
   
 6. H
  Medlem Nivå 5

  Re: Partner motorsåg

  Om du vill kolla priser och sånt på Stihl, Husqvarna, Stiga mfl kan du ju gå in på http://www.carlsonerna.se (ligger på Upplandsgatan i Stockholm). Bra som riktpriser. Dom säljer sågar, gräsklippare, snöslungor och annat smått och gott.

  Återförsäljarlista borde ju annars finnas på tillverkarens sajt?
   
 7. snickarboden
  Medlem Nivå 12

  Re: Partner motorsåg

  En begagnad Husqvarna 55 är nog ett rätt bra alternativ, en mer robust såg tror jag blir svårt att hitta.

  /Kent
   
 8. Stinger
  Medlem Nivå 2

  Re: Partner motorsåg

  Med tanke på att det är mest småträd så funkar en partner bra. Jag lånade två sågar en partner och en stihl. Kan säga att stihlen var lättare och effektivare att hantera och den är mer än tjugo år gammal, partnern var ny. Slutade med att jag köpte en husqvarna pga mängden av träd vi tagit ner med den ca 80 st större som också kubbats upp i 1 m längder. Mycket träd att såga köp en husqvarna, jonsered eller en kraftfull stihl, mindre mängder det du anser ekonomiskt hållbart men inte en eldriven. På en enklare maskin har du ganska kraftiga vibrationer vilket kan göra dig onödigt trött i armarna. Kolla blocket eller ta kontakt med med en husqvarna jonsered handlare nära dig, inte ovanligt att de säljer beganade till vettiga priser. lycka till
   
 9. M
  Medlem Nivå 5

  Re: Partner motorsåg

  Glöm inte att budgtera för CE märkta skyddstövlar, skyddsbyxor och hjälm med visir vilket är obligatoriskt vid motorsågsanvändning. Bra handskar och blus är sköna och säkra komplement.

  /T
   

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: