Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Parkslide - allt du behöver veta

 1. G
  Husägare · Södra sverige · 32 inlägg

  Gurrakrog

  Husägare
  Tack :)
  Ska släppa upp dem lite mer, köra med round up o tålamod ;)
  Ska även ta ett snack med grannarna, se vad de säger om det...
  Bild fixas efter helgen (min jobbhelg )...

  Pratade även med pappa, de hade parkslide i över 60år i hans barndomshem som aldrig spred sig utanför sin bit av trädgården, en cirkel på ca 3m...
  Då var jättebjörnlokan värre för den fröade sig...
  Farfar planterade in både parkslide o björnloka, var tydligen populärt för 100år sen...
   
 2. S
  Medlem · västra götaland · 579 inlägg

  STB

  Medlem
  Dra upp skotten så ofta du kan och försök få med rötter. Ju mindre grönt som kan fånga solsken desto mindre energi får de. Snart märker du att de skickar upp allt klenare stammar som sätter blad tidigare. Det är effektivt att gräva lite och plocka upp rötter även om det bara är på ytan. Varje rot du får upp kan spara månader eller år av plockande av skott.

  Roundup köps lämpligen från Tyskland i 24% (om jag minns rätt) koncentration. Den injiceras på hösten strax innan första frosten då den drar ner näringen i rötterna. Det fungerar ganska dåligt att spruta på bladverket. Man skall absolut inte hälla Roundup i jorden eftersom det inte bryts ner då utan hamnar i grundvattnet.

  Själv använder jag inte gifter såsom Roundup, men det verkar dock effektivt om man gör på rätt sätt. Jag kör utmattningsmetoden kombinerat med natriumhydroxid som dödar rötterna lokalt samtidigt som det förbättrar jorden.

  Hälsningar från STB med ca 10 års erfarenhet av parkslidebekämpning.

  Daniel: Hur går det med din bekämping av beståndet som du hittade långt från ditt hem förra året? Vi är fortfarande nyfikna på bilder. Det skulle vara så bra om du inte bara kom med tvärsäkra uttalanden utan också kunde backa upp dem med egen erfarenhet.
   
  • Laddar…
 3. D
  Besserwisser · E · 20 411 inlägg

  Daniel 109Premiumikon: Hand

  Besserwisser
  Det är nog två år jag har gett mig på det. Bilder säger ju inte så mycket när jag inte har några före bilder. Men jag plockar inte så fort det kommer upp.
   
 4. Magnus E K
  Husägare · Östergötland · 2 578 inlägg

  Magnus E K

  Husägare
  Detta låter ju väldigt avancerat: "den som försöker bli av med växten måste därför göra upprepade insatser samma år under flera års tid." Om det stämmer så är det 100 procent omöjligt att bli av med växten, åtminstone tills dess att det går att resa i tiden. ;)
   
 5. Anna_H
  Husägare · Värmland · 11 607 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Vad är problemet? Lite lustigt formulerat, men helt korrekt, det borde kanske stå "upprepade insatser varje år". Dvs det räcker inte med en insats om året.
   
 6. Anna_H
  Husägare · Värmland · 11 607 inlägg

  Anna_H

  Husägare
 7. S
  Medlem · västra götaland · 579 inlägg

  STB

  Medlem
 8. K
  Medlem · 16 inlägg

  Kijen123

  Medlem
  En väldigt bra artikel ! Tack
   
 9. F
  Medlem · Stockholm · 6 inlägg

  Frogfish

  Medlem
 10. baltaxyz
  Medlem · 22 inlägg

  baltaxyz

  Medlem
 11. S
  Medlem · västra götaland · 579 inlägg

  STB

  Medlem
  Det kan mycket väl hända att min modell inte ens produceras längre. Köp du vilken som helst av lite bättre kvalité än de absolut billigaste. Storleken bör också anpassas till beståndet. Jag hade egentligen velat ha en som var snäppet större eftersom jag snålade mot slutet eller var tvungen att fylla på igen.
  Hornbach säljer rostfria rör i olika dimensioner vilket kanske blir billigare för dig än att beställa på internet.
   
 12. baltaxy
  Medlem · 5 inlägg

  baltaxy

  Medlem
  Kan du ge en fingervisning hur stora behållarna bör vara mellan tummen och pekfingret. En liter, 10 liter? Skulle tex en sådan här på 5 liter kunna fungera? https://www.bygghemma.se/tradgard-o...qHtQYholhbBSsc6RdL6fIomy3ALo08dcaAqXIEALw_wcB
   
  Redigerat 12 apr 21:17
 13. S
  Medlem · västra götaland · 579 inlägg

  STB

  Medlem
  Min tryckspruta är på 8 liter och jag hade gärna velat ha en större. Det är dock av ren bekvämlighet att slippa fylla på mitt i jobbet.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.