Byggahus.se

Parkett i kök

 1. R
  Medlem · 8 inlägg

  Rkn

  Medlem
  Hej!
  Jag ska lägga ek parkett i mitt kök och idag ligger det en linolium matta och under den en spånskiva på 15mm....jag skulle vilja spara lite jobb och "slippa" riva ner bänkskåpen genom att kapa spånskivan jamns med fötterna på bänkskåpen och låta bänkskåpen stå kvar på spånskivan och på så sätt få samma höjd som parketten (15mm) och lägga parketten så att skarven mellan kvarvarande spånskiva och parkett hamnar under sockeln.

  Ursäkta om jag beskrivit detta lite rörigt, men hoppas ni förstår vad jag menar.

  Min fåga är detta möjligt? är det tillåtet att göra på detta vis? vad ska jag använda för verktyg för att kapa spånskivan direkt på golvet (det är ju ganska tight vid fötterna för bänkskåpen) köket är ca 3,70m brett med bänkskåp från vägg till vägg.
  Eller rekomenderar ni att jag tar och lägger golv i hela köket även under bänkskåpen?

  Mvh
  Rkn

   
 2. G
  Medlem · 6 970 inlägg

  gaia

  Medlem

  Re: Parkett i kök

  Om du kapar bort spånskivan ... vad ska parketet ligga på då?
  En gång i tiden tog vi bort plastmattan och la Pergo på spånskivan som fanns under. Vi la den intil sockeln på kökskåp och täkte springan med en kvartsstav-list. Det var kanske en nödlösning men vi ville slipa riva kökskåp ;). Hade en tanke att i framtiden fästa en extra sockel på skåpen som täckte springan i stället för listen men vi slutade tänka på det ;). Så gjorde vi och det fungerade.
  gaia
   
 3. R
  Medlem · 8 inlägg

  Rkn

  Medlem

  Re: Parkett i kök

  Det ligger masonitskiva under och under det plank..spånskivan är till för att golvet i köket skall vara i nivå med parkett golvet i vardagsrummet för om dom lagt linolium mattan direkt på masoniten så hade det blivit en nivåskillnad på ca 15mm mellan entren till köket och golvet i vardagsrummet.  

  Hur kapar jag skivan bäst? vertyg?

  /Rkn
   
 4. ACME
  Medlem · Ekerö, Stockholm · 2 864 inlägg

  ACME

  Medlem

  Re: Parkett i kök

  Snitta upp den i delar med en handklinga och lyft ut bit för bit. Under skåpen kanske du blir tvungen att hugga med ett stämjärn, beroende på hur skarvarna i spånet ligger.
   
 5. R
  Medlem · 8 inlägg

  Rkn

  Medlem

  Re: Parkett i kök

  Tackar! :) :)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.