Byggahus.se

Pansarplåt i vägg?

 1. C
  Medlem Nivå 6
  De där keramiska kulorna ser ju toppen ut! Till skillnad från glasfiberpanelerna som man sågar i bitar för att passa sin regelstomme med dörr- och fönsteröppningar så är kulorna helt återanvändbara. Åldras förmodligen inte så det är bara att samla upp och återanvända eller sälja om man river eller bygger om huset. Säkert bra bytesvara i orostider. Förmodligen bättre än både guld och silver. Såg du något pris? Köper man direkt av SAAB eller finns det återförsäljare för mindre kunder än försvarsmakter?

  Har lust att plocka ur mineralullen ur 220mm-regelstommen och hälla i kulor i stället. Bara 2 små problem:
  • Kanske inte så bra värmeisolering. Jag vet att det kommer vintrar men jag vet inte om någon kommer att skjuta mot väggen. Har visserligen 90 mm västkustskiva utanpå stommen och ska sätta 45mm mineralull innanför, så det kanske räcker.
  • Själva träreglarna kan bli genomskjutna. I videon monterar de tunna stålreglar som dessutom har hål i sig som kulorna kan rinna in i. Det är säkert bättre.
   
  Redigerat 28 sep 20:13
 2. raveper
  Hobbysnickare · Nivå 11
  Är det många drive by skjutningar där du bor?
   
  • Laddar…
 3. richardtenggren
  Verktygstokig · Nivå 15
  SSAB tillhandahåller ju både Armox, Domex Protect och Ramour. Armox finns väl i spannet 4-170 mm beroende på kvalité, de tjockare är mer för splitterskydd. Dock är det dyrt, speciellt i jämförelse med vanliga konstruktions- eller slitstål...
  Men du kan kolla EN1522 för att bestämma skyddsnivå.

  Mitt exjobb handlade om just pansarplåt, fast mer specifikt om hur formning skulle kunna påverka de ballistiska egenskaperna hos Armox.
   
 4. C
  Medlem Nivå 6
  Tror att SAAB:s keramiska kulor är bäst för byggnader. SSAB:s plåtar kanske passar bättre för fordon/fartyg.
   
 5. R
  Medlem · Nivå 17
  En kollega på förra jobbet var ansvarig för konstruktion av en skottsäker fasad till ett kontor. Tror den klarade RPG när den var klar.

  Det stora jobbet var att få till alla balkar och infästningar som skulle klara trycket på fasaden.

  Billigt blev det inte...
   
  • Laddar…
 6. GoC
  Medlem · Nivå 9
  Fasad i guttaperkaträ borde ju vara lösningen. Då studsar ju kulorna tillbaka på angriparna :)
   
  • Laddar…
 7. richardtenggren
  Verktygstokig · Nivå 15
  Svenska ambassaden i USA är skyddad med Armox :)
   
  • Laddar…
 8. erkka
  Husägare Nivå 6
  Det måste vara billigare i längden att flytta.

  Om det blir el finns risk för drive by skjutningar så lär fastighetspriser i ditt område sjunka som en sten.
   
 9. R
  Medlem · Nivå 17
  Ett alternativ kunde vara att anlägga uppfart framför huset och köpa en gammal skottsäker bil och parkera den där. Helst en trailer som varit värdetransport. :)
   
 10. ricebridge
  Husägare · Nivå 14
  Milde tid människa, är du på riktigt? Om du tror att det plötsligt vällt in en massa krigsgalna svartskallar med enda målsättning att skjuta så många svenskar som möjligt så har du nog lyssnat på fel informationskällor är jag rädd.
  Tyvärr var inte ens Ekot immunt mot hysterin nu senast. Titta på den här bilden.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  811DEE32-EDD0-47F7-A242-F16599961F64.jpeg
   
 11. C
  Medlem Nivå 6
  Om
   
 12. C
  Medlem Nivå 6
  En fördel med pansarplåt gentemot keramisk pellets med samma skydd mot skott är inbrottssäkerheten. En batteridriven cirkelsåg tar sig lätt igenom en skiva som håller kulorna på plats. Dessa rinner sedan ut. Sedan kan inbrottstjuven såga sig igenom på andra sidan. Pansarplåten kräver antagligen skärbrännare. Glasfiberpanelerna kräver diamanter på sågklingan (och skyddsutrustning för att inte inbrottstjuven ska bli väldigt irriterad i bl.a. andningsvägar). Pellets är dock oerhört mycket lättare att hantera vid bygge. Kan tänka mig att plåtarna är fruktansvärt tunga och dessutom jobbiga att kapa till rätt form och storlek och borra skruvhål i. Och inbrott kan man mildra konsekvenserna av genom att t.ex. ha värdesaker i kassaskåp och teckna hemförsäkring. Blir man ihjälskjuten har man dock inte nytta av någon försäkring alls.

  Noterar att det i videon om pellets står "COST EFFICIENT" (vid 1:10, där dom bygger väggen för mötesrummet). Vad det innebär i kronor är jag fortfarande väldigt nyfiken på.
   
 13. erkka
  Husägare Nivå 6

  Milde människa... du citerar Maria Robsham. Verkligen trovärdig källa.
  Har du ens googlat människan?
   
 14. ricebridge
  Husägare · Nivå 14
  Ja, o ja. Kan du bevisa att siffrorna är fel?
   
  • Laddar…
 15. [SKPG]Zamora
  Renoveringsnovis · Nivå 9