Byggahus.se

På TV, om urbant byggande och miljön

 1. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Ett tips för den intresserade:
  Samhälle & Fakta Naturopolis

  Genom att utforska megastäder som New York, Rio de Janeiro, Tokyo och Paris försöker den här serien komma fram till hur man på bästa sätt ska integrera människor, natur och djurliv i den urbana miljön. Vi får ta del av många idéer om hur man kan bygga och planera för att städerna ska bli mer hållbara, gröna och mindre sårbara vid till exempel oväder.

  Första avsnittet som bara kan ses 1 dag till på svtplay
  http://www.svtplay.se/video/2558758/naturopolis/avsnitt-1-new-york-den-grona-revolutionen

  (Ett tips för den som inte har tid att se det nu, är att ta ner det på datorn med
  http://pirateplay.se/pirateplayer/
  Och se programmet senare, jag brukar använda denna som videobandspelare, funkar klockrent, välj knappt 1000 kbps i kvalitet om du önskar lagom stor fil till en idag acceptabel kvalla (mycket bättre än dåtidens VHS))

  Om detta avsnitt:
  Del 1 av 4: New York - den gröna revolutionen. Kan ostron hjälpa New York att klara sig genom de oväder staden har råkat ut för? New York har den längsta kustlinjen av alla megastäder. Det är också stadens allra värsta hot. Ovädren Irene 2011 och Sandy 2012 påminde New York om stadens sårbarhet. Nu frodas idéer om hur man kan bygga och planera för att bli mer motståndskraftig. New York har dock, trots sin urbana profil, natur som frodas omkring sig. Prärievargen breder ut sig utanför Bronx, fisken återvänder till Hudsonfloden och staden med alla skyskrapor ligger mitt i en av de största fågelvägarna mellan Syd- och Nordamerika.
   
 2. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Jag bumpar bara lite såhär på kvällskvisten. Då trådar halkar så långt ner i flödet på nolltid. ;)