Byggahus.se

Ordning hantverkare vid färdigställning av köksrenovering

 1. P
  Medlem · 69 inlägg

  Peligroso

  Medlem
  Hej,

  Vår köksrenovering börjar så sakteliga närma sig slutet men har lite funderingar gällande de hantverkare som ska komma för att färdigställa det hela (el, VVS, bänkskiva, kakel).

  Nuvarande status:

  1. Elen drogs om innan vi fixade väggar och började sätta upp skåp, men uttag och dylikt är inte på plats ännu då elektrikern tyckte att det var bra att vänta till vitvarorna var på plats för att säkerställa att de inte hamnar fel.

  2. Vad gäller avlopp och vatten så har dessa inte rörts ännu. Det nya diskbänksskåpet hamnar där det gamla stod, så inga större ingrepp behövs göras, annat än att installera diskmaskin (står bredvid diskbänksskåpet).

  3. Det finns i nuläget ingen bänkskiva. Denna ska beställas.

  4. Vi ska även ta in en kakelfirma men antar att det bästa är att vänta till bänkskivan är på plats.

  Frågan är nu i vilken ordning som är effektivast att kalla in dessa firmor.

  Känner spontant att elektrikern borde kunna komma först? Enda kruxet där är att spishällen inte sitter på plats innan bänkskivan är på plats, men det borde väl vara lugnt?

  Därefter VVS, men där är jag inte lika säker. Ska man vänta med det tills bänkskivan är på plats så att diskho och blandare kan installeras, eller kan man göra den biten själv? Har även en del praktiska funderingar vad gäller hål i diskbänksskåpet. Vatten och avlopp kommer ut från väggen bakom skåpet (inte golvet). Borde jag göra hål i diskbänksskåpets baksida för avlopp, vatten osv, eller borde jag låta rörmokaren göra det? Hur borde jag dra elsladden från diskmaskinen till diskbänksskåpet (finns det regler för det)? Det finns även en lucka till stammarna i väggen, måste den också vara tillgänglig från diskbänksskåpet?

  Slutligen, visst måste det vara bäst att kalla in kakelsättaren när bänkskivan är på plats?
   
  Redigerat 23 okt 2017 01:02
 2. GoForIt
  Medlem · Jönköpings · 5 126 inlägg

  GoForIt

  Medlem
  Ofta är det ju så att såväl elektriker som rörinstallatör måste in flera gånger under processen.
  Lyssna av med dem hur de vill lägga upp det i förväg.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.