Grilla kan man göra året runt, men den njutbara grillsäsongen närmar sig!!!!

Osäker ifall jag postar i rätt forum nu, moderator får gärna flytta ifall det är fel.

Denna sommar tänkte jag försöka utveckla min grillplats.
I dagsläget så är det inte mycket att hurra för. Ett par grillar som står under en ek.
Platsen är suverän under eken. Begränsad insyn och dessutom ganska väderskyddat.

Om mina planer går i lås så kommer vi stensätta platsen nu i vår.
Dock så vill jag inte platsbygga grillen. Jag har som sagt flera grillar.
2 klotgrillar och 2 rektangulära portabla grillar (alla weber).
Det jag saknar är någon form av arbetsplats utanför grillarna.
Skulle ju vara mumma att kunna ha någon form av avställningsbord och även kunna skära köttet med mera. Jag vet att Weber har sidobord till grillarna, men tycker de är lite för rangliga.

Har fått för mig att ett flyttbart bord skulle passa rätt bra.
Dels så kan man då rulla fram det till aktuell grill och sen kan man ta in det under tak vintertid/dåligt väder.

Hur har ni gjort?
Finns det färdiga lösningar att köpa?
Har ni byggt själva? om ja, vad valde ni för material med mera?
Skulle någon ha bilder så skulle jag uppskatta massor om ni lade upp dem :)

Det är ju dags att sätta fart med ett sådant projekt nu så det är klart när säsongen drar igång!
 
Då tycker jag IKEAs är snyggare (mindre skolmatsalskänsla) men smaksak :) Kom ihåg att de flesta är gjorda för inomhus så du bör behandla dom ordentligt om de ska vistas ute ifall valet blir trä.
 
Angående bord så tipsade någon i ett helt annat sammanhang (glömt vad och var) om avsnitt 30 av The Wood Whisperer: http://thewoodwhisperer.com/tablesaw-outfeed-table/
Han visar en ganska enkel och trevlig konstruktion (tycker jag) som borde kunna utvecklas. Det borde väl gå att sätta hjul på den också. Vill man så kan man ju satsa på ett exklusivare material än plywood också. (Varför inte formplyfa om det skall stå ute ;)) Allvarligt talat så borde det väl gå bra att köra med samma princip och använda tex ekplank.
 
Tack för svaren!

Det som ligger närmast uteende mässigt är denna från ikea.
Dock så känns den lite för stor och kan tänka mig att jag hellre vill ha någon form av klaffbord så den inte känns lika klumpig...

groland-arbetsbank-bjork__23030_PE107804_S4.jpg
 
V8dc skrev:
Tack för svaren!

Det som ligger närmast uteende mässigt är denna från ikea.
Dock så känns den lite för stor och kan tänka mig att jag hellre vill ha någon form av klaffbord så den inte känns lika klumpig...
Ska du hacka, skära och använda bordet så rekommenderar jag ett klumpigt/tungt bord.
 
Ja det kommer både hackas och skäras tänkte jag.
Var lite därför jag fastnade för det jag länkade till, fast behöver ju inte vara 120cm brett... :)
 
Hmmm, blir mer och mer sugen på bordet från IKEA jag lade in lite högre upp.
Men det är massiv björk. Går det att behandla så det tål att stå utomhus?
Har för mig att björk har lätt att slå sig, stämmer det?
Om det funkar att stå utomhus, hur är den optimala behandlingsmetoden då? Vilka medel?

Eller det kanske bara är att lägga ner direkt och leta annat träslag :S
 
varför skulle du komma med denna tråd för, har ju fullt upp med annat:D

hittade sjukt mycket inspiration genom att söka på google bilder och "bbq outdoor kitchen"
 
Klippt från Träcentrums hemsida
Beständighet.
Björkvirke måste hållas torrt, om det utsätts för fukt ruttnar det lätt. Ej lämpligt för utomhusbruk utan speciell behandling.
 
..och gissar då att speciell behandling inte går att göra själv? :S
 
Skulle väl tro att det räcker med att olja in den ordentligt och sen ha ngn slags plastskydd över när man inte använder det, precis som med grillen. Förslagsvis monteras låsbara hjul på benen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.