Byggahus.se

Open Infra kräver felaktigt husägare på pengar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 743 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
 2. E
  Medlem · 3 inlägg

  Efor58

  Medlem
  I mitt område så hårdsålde IP Only sin fiber för 4 år sedan, flera grannar hoppade på tåget och beställde. Ja sa till IP Only ''ring mig när ni är här och gräver fiber så kanske jag ansluter mig''. Fortfarande har man inte kommit med fibernätet. Nu tror jag att 5G kommer nästa år i området så man kan ju undra om fiber gör så mycket nytta då?
   
  Redigerat 6 nov 2021 07:57
  • Laddar…
 3. T
  Medlem · 14 inlägg

  Tamazin

  Medlem
  Ja fiber kommer göra nytta. Visst för farmor och farfar som kanske bara lyckas chatta med deras barnbarn via facetime när de fyller år räcker väl 5G till, men alla andra bör verkligen skaffa fiber om de kan (och det inte kostar mer än en 50k). Höjer ju ens bostads värde med minst lika mycket som installationskostnaden är på med.
   
  • Laddar…
 4. N
  Medlem · Östergötland · 548 inlägg

  Nalleman64

  Medlem
  Precis samma läge här! Jag fick lämna mitt avtal med IP-Only helt kostnadsfritt då inte dugg hänt på 3 år. I våras körde de en ny driv då det gjort "ett omtag". Vet inte hur många brev jag fick från dem men att teckna nytt avtal med dem = never ever! Enligt grannar som har sitt avtal kvar med dem har det inte hörts ett ljud efter kampanjen i våras och på hemsidan finns ingen uppdaterad information.

  Kör själv med Telias 4G + som ger riktigt bra hastigheter oavsett tid på dygnet. Fick tidigare i veckan meddelande från Telia att de under nästa vecka kommer uppgradera sin utrustning i området vilket kommer att leda till fördubblad kapacitet och högre hastigheter. Sannolikt förbereder de även för 5G samtidigt.
  Kör idag med riktantenner mot en mast som står 9 km bort. Efter uppgraderingen kan jag kanske köra mot den mast som står endast 2 km bort (om den får 4G +).
  Så någon fiber blir det inte här om inte någon seriös aktör (vilket IP-Only inte är) bygger ett nät i området.
   
 5. elpaco
  Nybyggare · Västra Götaland · 4 080 inlägg

  elpaco

  Nybyggare
  Troligen är/var detta en del av deras egentliga företagsplan ..
   
  • Laddar…
 6. P
  Medlem · Skåne län · 1 476 inlägg

  PappasHammare

  Medlem
  Det är ju lite som ett moment 22. Få vill teckna så det finns inte något ekonomiskt argument i att börja gräva och ansluta kunder, folk tycker att det är förjävligt att inget händer.

  Men detta med att avkräva betalning är kasst.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.