Byggahus.se

Onsalavillan 172?

 1. K
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Vi har tittat på Onsalavillan 172, men vi har inte hittat någon som byggt det huset. Är det någon som vet någon, eller har ni byggt själv? Finns det i så fall bilder m.m. som man kan få se för att bilda sig en uppfattning?

  Tacksam för svar.

  Mvh
  /Henrik
   
 2. J
  Medlem Nivå 1

  Re: Onsalavillan 172?

  Ska du bygga med 32 eller 38 graders taklutning? Vi har Onsala 172, 32 graders lutning (dvs med havelställd övervåning) som starkaste alternativet just nu. Vi har ändrat om ganska mycket i planlösningen och fått en offert.

  Spontant så känns Onsalavillan som ett mycket bra företag och vi har fått en bra känsla från säljarna. De är trevliga och kommer med goda idéer. Vi har även varit och kikat hemma hos en familj som byggt 172:an för 4 år sedan och de verkade väldigt nöjda!

  Var ska du bygga någonstans?
   
 3. J
  Medlem Nivå 1

  Re: Onsalavillan 172?


  Hoppsan! Gavelställd övervåning ska det ju vara. ;D
   
 4. K
  Medlem Nivå 1

  Re: Onsalavillan 172?

  Hej!

  Vi har också fått väldigt bra intryck av Onsalaförsäljaren. Vi hade tänkt oss 32 graders lutning på taket och vi har ändrat om lite på nedervåningen för att få ett eget badrum och därför också en separat gästtoalett.
  Utanpå ser huset ut som på bilden hade vi tänkt oss. (Tecknade bilden)
  Vad har ni ändrat på och har ni något mer man kan få titta på som inspiration?

  Själva går vi och väntar på förhandsbeskedet i Ale/Älvängen, så kan vi stycka tomten och sätta igång på allvar sen.

  /Henrik & Madeleine
   
 5. J
  Medlem Nivå 1

  Re: Onsalavillan 172?

  Imorgon kan jag ta med ritningarna till jobbet och scanna in så att ni kan se hur vi tänkt oss. Vi har bestämt oss för att bygga med oinredd övervåning (eftersom vi inte har barn ännu), men har gjort en hel del förändringar på bottenplanet.

  Vi har tex. ändrat entrén till "baksidan" och bara satt en altandörr på nuvarande entréplats. Vi har alltså gjort entré av ett av rummen. Vi har dessutom byggt ut vinkeln "ovanför" köket och flyttat klädvården dit. Det gör att vi får ett väldigt stort kök, vilket vi ville satsa på. Men som sagt, jag ska försöka scanna in ritningen imorgon.

  Vi ska bygga åt Alingsåshållet, Kvarnabo (skepplandavägen som mynnar ut i Ale kommun...). Vi håller också på med förhandsbeskedet och skall snart stycka av en tomt. Det verkar som om vi kan få mycket att utbyta information om...

  Skulle ni också kunna visa er tänkta planlösning? Har ni tänkt att sätta in kamin?

  Vi hörs!
  Johan och Cissi
   
 6. K
  Medlem Nivå 1

  Re: Onsalavillan 172?

  Hej igen!

  Det låter som en intressant planlösning som vi gärna tittar på. Vi har inte fått en färdigritad lösning än, men vi kan lägga ut hur vi tänkt oss. Så vi lägger in den när vi har ritat klart den, bör inte ta så lång tid. :)

  Japps, vi tänker ha kamin också. Vi vet inte riktigt vilken ännu bara. Har ni något bra förslag? Placeringen av kaminen är inte helt klar heller för den delen, men det blir i alla fall i vardagsrummet. Nånstans... :)

  Vi tycker också det skulle vara perfekt att kunna utbyta tankar och erfarenheter så här, och ni är väl i princip i samma skede som vi är just nu. Ska bli kul att höra mer allt som tiden lider.

  /H&M
   
 7. J
  Medlem Nivå 1

  Re: Onsalavillan 172?

  Jag vet inte om säljaren på onsalavillan har informerat er om att det inte finns så många ställen som man kan placera kaminen, för att det ska se bra ut exteriört.
  För att inte få en skorsten som syns så mycket exteriört, så måste man tex placera kaminen mot den bakre väggen av vardagsrummet. Det är så vi har tänkt det i alla fall. Så att den blir inbyggd genom hela huskroppen. Vi vet inte vilken storlek vi ska ha på kaminen, men det kommer bli en täljstenskamin, då de håller värmen bättre.
  När vi var och tittade på huset som var fyra år gammalt frågade vi hur mycket dom hade i uppvärmnings/ driftkostad per år. Och han svarade lika mycket som säljaren på Onsalavillan hade sagt till oss när vi var där på ett möte. Runt 13 000/ år. Och dom hade inte kamin. Bara som en liten parantes. Vi hörs, Mvh Johan och Cissi.
   
 8. J
  Medlem Nivå 1

  Re: Onsalavillan 172?

  Så här ser vår planlösning ut! Vi har dock eventuellt tänkt oss fler ändringar. Kanske att vi flyttar ut köksväggen och bygger in de stolpar som finns utanför köket. (På så sätt blir köket ännu större och man slipper stolparna.

  //Cissi
   
 9. E
  Medlem Nivå 3

  Re: Onsalavillan 172?

  Som jag ser det har det väl med att skorstenen måste gå över nock enligt ny byggnorm, den bör alltså vara nära en nock.
   
 10. J
  Medlem Nivå 1

  Re: Onsalavillan 172?

  Den måste, vad jag har förstått det vara en viss längd över högsta nocken (en meter eller vad det är). Så det går inte att ställa kaminen mitt i vardagsrummet då man utvändigt då får en väldigt lång skorsten (övervåningen börjar ju en mitt på vardagsrummet ungefär).
   
 11. K
  Medlem Nivå 1

  Re: Onsalavillan 172?

  Tjena.

  Lite senare än tänkt, men här är ändå så vi hade tänkt oss det. Vi har funderat en del på om köket skulle behöva vara större men... vi är inte så sugna på att offra ett rum.

  Håll till godo!  :)

  /H&M
   
 12. J
  Medlem Nivå 1

  Re: Onsalavillan 172?

  Er planlösning ser också bra ut! Ska ni inreda övervåningen direkt?

  Ett tips som vi fick från den familj vi var hemma hos, var att fönstrena på övervåningen bör kanske flyttas cirka 10 cm uppåt för att inte fönsterfodren (heter det så, brädorna kring fönstren) skall kapas lite av taket över vardagsrummet. Ett annat tips är att fundera kring entrén, då man kommer gå i gruset från skorna när man passerar från kök till vardagsrum tex. De hade löst det genom att förlänga köket lite så att entrén blev djupare.

  Hälsningar
  Cissi
   
 13. K
  Medlem Nivå 1

  Re: Onsalavillan 172?

  Tack, ja vi hade tänkt att inreda övervåningen samtidigt. Det är väl lite detaljer kvar att lösa, men vi beräknar att få förhandsbeskedet klart i mitten på Januari.

  Det låter som bra tips det där. Kan vara värt att titta närmare på. Hur långt har ni kommit med förhandsbesked och sånt då?

  Mvh
  /H&M
   
 14. E
  Medlem Nivå 3

  Re: Onsalavillan 172?

  H&M: kolla med er kommun ang handikappanpassning om de ställer krav på miniminivå eller standardnivå av toaletten, standardnivå innebär 80 cm fritt utrymme på ena sidan och 110 på den andra räknat från centrum av toastolen = plats för rullstol och medhjälpare... Kan bli en chock på byggsamrådet annars som inte är så kul!
   
 15. L
  Medlem Nivå 1
  JohanochCissi: Hur går det för er? Vi har nu fått förhandbeskedet och har lämnat in om avstyckning så det går framåt även här, spännande.

  /Henrik och Madeleine