Byggahus.se

Ombildning av hyresrätter till bostadsrätt

 1. E
  Medlem · 170 inlägg

  ejoakim

  Medlem
  En nära bekant bor i ett hus där de boende blivit erbjudna att bilda förningen och köpa fastigheten. Fastigheten ligger i stockholm city och är verkligen i behov av renovering vad gäller, 2/4 badrumsstammar, kökstammar, fasad och el. Huset är från 20-talet och är eventuellt delvis byggt med aluminatcement med allt vad det innebär.

  Jag känner till de juridiska aspekterna av sådan ombildning men är det någon på forumet som har praktisk erfarenhet av sådant här företag? Vad finns det för fallgroppar? Fastighetsägaren har bla anlitat ett bolag som skall hjälpa en blivande förningen med allt.
   
 2. T
  Anonym

  TN-Funkis

  Anonym

  Re: Ombildning av hyresrätter till bostadsrätt

  Blivande brf-förening bör ta in en opartisk besiktningsman för att ta reda på husets skick. Att ägaren anlitat div experter brukar oftast betyda att dessa också går på ägarens linje, har sett en del besiktningsprotokoll som inte tagit med div kostsamma och nödvändiga renoveringar, och i ditt fall med s.k aluminatcement bör man se upp, då utbyte/förstärkningar m.m av detta är mycket kostsamt och det finns exempel på föreningar som nästan gjort kk pga mycket höga renoveringskostnader.

  I Brommaområdet finns det mardrömsexempel på bärande pelare av aluminatcement och i innerstaden finns det många innergårdar med garage under som använt samma matrial, där det krävs omgående totalrenoveringar med mycket stora kostnader.

  Du skrev att huset är från 20-talet, aluminatcement kom i mitten av 20-talet om jag inte minns fel. Bifogar lista på hus i innerstaden som byggdes under denna tid.


  http://www.stockholm.se/pages/123568/Aluminatcement _Lista_fastigheter_ 1925_1941.pdf

   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.