Byggahus.se

oljud på tappvarmvatnet

 1. A
  Medlem Nivå 1
  Hej jag har på senare tid fått ett knackkande ljud i mitt fjärrvärmesystem, när det är tyst i huset hörs ett knackande ljud med ungefär 1knack / sek.
  Har spårat problemet till varmvattnet, om jag vid dessa tillfällen öppnar varmvattenkranen lite och sedan stängt den försiktigt då försvinner ljudet.

  Någon som haft liknande problem och vet vad det är???
   
 2. L
  Medlem · Nivå 14
  Vad har du för fjärrvärmeväxlare? Har du vvc? (varmvattencirkulation)
   
 3. A
  Medlem Nivå 1
  Ljudet kan komma från varmvattenröret.
  Röret utvidgas av värmen samt krymper när den kallnar. Kolla upp hur röret är klamrad,är det plast så kan man smörja den.
   
 4. R
  Medlem Nivå 2
  Vi har exakt samma problem. Bravida har flera gånger kommit till vårt hus och undersökat problemet men de påstår att det är första gången de har fått höra något sådant ljud. De har inte kunnar åtgärda problemet och jag vet faktiskt inte vem jag ska vända mig till.

  Har du kunnar lösa problemet än? Skulle gärna vilja höra hur du har gjort.


  Tack på förhand
   
 5. gadu^
  Medlem Nivå 11
  Har inte fjärrvärme, men hör det jämt när någon duschar. Har också kommit fram till att det måste vara rören och fästena.
   
 6. A
  Medlem Nivå 1

  Problemet borta

  Under sommaren har inte ljuden kunnat höras, kanske har dom försvunit eller ochså så återkommer dom under vintern.

  Vi avvaktar och lyssnar.
   
 7. L
  Medlem Nivå 2
  en granne hade detta problem efter att dom fick fjärvärme, ljudet försvan när vi bytte en ettgrepps tvättställskran, fråga mig inte hur det gick till
   
 8. R
  Medlem Nivå 2
  Vi hade tänkt göra samma sak under förra förra sommaren men när vintern kom var ljudet tillbaka. Det är ju ganska logiskt i och för sig eftersom under sommaren var elementen kalla.

  Att ljudet försvann efter att din granne bytte ut ettgreppstvättställskranen förstår jag inte riktigt men sådant kan hända. Vi vet ju inte riktigt vart problemet ligger så man får chansa...