Byggahus.se

Oljad istället för lackad parkett - jätteskönt

 1. Hemmakatten
  Medlem · 11 760 inlägg
  Slipade våra parkettgolv för några måndaer sedan. Golven är 40 år gamla, ekparkett i rutbräda, omslipade o lackade för 20 år sedan.
  Nu inför försäljningen behvöde vi slipa om dem o fick rådet att olja dem istället för att lacka, eftersom det är mer "exklusivt" och "inne".
  Visst , vi slipade o oljade även om jag tyckte att det är oerhört opraktiskt med oljade golv. Anlitade Golvhantverkarna AB i sthlm som var duktiga, använde Timberex olja o oljade o polerade många gånger innan det var klart. Fick dock höra av golvkillen att minsta lilla rödvin eller fett eller kaffe skulle innebära att vi måste slipa om! Dessutom måste golven oljas in helst 2 ggr per år. Det vill säga UT med alla möbler o olja in. Fy vad jobbigt!

  FY VAD OPRAKTISKT, tänkte jag. Detta skall jag ALDRIG ha i vårt nya hus!!

  MEN, vad händer? Jo, golven är ju helt underbara att gå på barfota. Mjuka, varma, sammetslena. Inga märken hittills. har spillt lite kaffe o lite sallad med vinägrettdressing, men det var bara att torka av med vatten o så var det borta.

  Vi har fortfarande ektrapporna kvar som är lackade och de är kalla o hala. Parketten är SÅ SKÖN att gå på.

  Sammanfattningsvis har jag helt ändrat åsikt!! Nästa hus skall ha oljade golv!! ;D ;D
   
 2. Jesca_j
  Medlem · Västerbotten · 3 024 inlägg

  Jesca_j

  Medlem

  Re: Oljad istället för lackad parkett - jätteskönt

  Det verkar vara samma känsla som när man går på såpade golv. Vi har några bekanta som lagt det i hallen och det är just sammetslent att gå på, och jättesnyggt! (Dom har furuplank, och golvvärme som säkert gör sitt till att det känns skönt).

  Men det vill nog till att man håller dom rena annars blir dom nog fort fula om man låter smutsen få fäste i träfibrerna.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.