Byggahus.se

Olikfärgad klinker

 1. S
  Medlem · 9 inlägg

  socar

  Medlem
  Vi beställde klinker från Golvabia via ett byggvaruhus. Klinkerplattorna var väldigt dammiga och hantverkaren som lade in dem torkade inte av dem innan. När plattorna låg på plats, innan fogningen, torkade vi av dem och upptäckte att ca 1/5 av dem hade en nyans som var betydligt mörkare än de andra. Vi ringde byggvaruhuset och klagade, och de hänvisade oss till en säljare på Golvabia. Säljaren på Golvabia var inte alls tillmötesgående och menade att klinkern kunde variera i färg samt att vi borde ha torkat av dem innan. Vi vill givetvis byta ut dessa olikfärgade plattorna eftersom det ser mkt märkligt ut, dessutom kostade golvet ca. 600/m2 och det är inte ett pris man vill betala när man inte blir nöjd. Är det så att vi får skylla oss själva eller kan man begära att Golvabia står för arbetskostnaden som blir för att byta ut dessa plattor? Tycker också att det är märkligt att inte byggvaruhuset för vår talan med Golvabia, det är ju byggvaruhuset vi har gjort affären med och inte Golvabia.
  /Sofia
   
 2. Immobil
  Medlem · Blekinge · 10 133 inlägg

  Immobil

  Medlem

  Re: Olikfärgad klinker

  Tillverkarna rekommenderar oftast att man blandar plattorna innan man lägger ut dom. På förpackningarna brukar det också stå att man ska granska plattorna innan man lägger dem. Dessutom fråntar de sig ansvaret för redan lagda plattor. ;)
   
 3. P
  Medlem · 548 inlägg

  Re: Olikfärgad klinker

  Vem har ni betalat?
  Det namnet som står på kvittot där skall ni klaga.
  Var de sedan inhadlnat erat klinker är inte erat problem.
   
 4. S
  Medlem · 9 inlägg

  socar

  Medlem

  Re: Olikfärgad klinker

  Jag kan kanske förstå (så här i efterhand...) att man bör granska plattorna innan man lägger ut dem. Att man ska blanda dem, och acceptera att en platta här och där ser helt annolunda ut än de andra, har jag dock svårt att förstå. I alla fall inte när det handlar om 1:a sortering och är så dyrt! Det kommer en säljare från Golvabia i dag och ska titta på eländet. Får se vad han säger.
  Vh Sofia
   
 5. Robert_Maria
  Medlem · Västmanland · 2 232 inlägg

  Robert_Maria

  Medlem

  Re: Olikfärgad klinker

  Plattor kan få olika färg rent generellt. Kolla bara så att ni inte fick plattor från olika bränningar. Om så är fallet så kan du gå tillbaka eftersom det är brukligt att få plattor från samma bränning till en och samma läggning.
   
 6. S
  Medlem · 9 inlägg

  socar

  Medlem

  Re: Olikfärgad klinker

  Ska kolla paketen hemma.
  Tack för era svar & kommentarer!
   
 7. S
  Medlem · 9 inlägg

  socar

  Medlem

  Re: Olikfärgad klinker

  Det tog lång tid men nu är golvet åtgärdat och Golvabia har stått för kostnaden, dvs för att riva upp det gamla golvet, lägga nya gipsskivor och lägga nytt golv  :)
   
 8. K
  Medlem · 155 inlägg

  Kajjenne

  Medlem

  Re: Olikfärgad klinker

  Wow!! :D
  Vilken service!! En eloge till Golvabia för att de fixat detta och jag önskar att fler leverantörer/entreprenörer etc skulle anstränga sig liiiite mer för att lämna nöjda kunder efter sig. Det kommer att löna sig i det långa loppet, det är jag helt övertygad om!!
   
 9. yonna
  Medlem · Österlen · 7 046 inlägg

  yonna

  Medlem

  Re: Olikfärgad klinker

  Också imponerad över servicen! Så trevligt att höra att det finns leverantörer som går ett steg längre än nödvändigt! Normalt är att leverantören hävdar att plattorna ska kollas innan de läggs.
   
 10. volvo
  Medlem · Södra sverige · 2 771 inlägg

  volvo

  Medlem

  Re: Olikfärgad klinker

  Håller med.
  Dessutom ser en skicklig plattsettare till att blanda plattor från olika förpackningar utifall de kommit från olika bränningar just för att få mindre markanta skiftningar i golvet.
   
 11. Hemmakatten
  Medlem · 11 760 inlägg

  Re: Olikfärgad klinker

  Väldigt trevligt att höra om ett gott bemötande. Och väldigt trevligt av socar att berätta upplösningen här i tråden. Det hade varit roligt att höra flera berätta i sin tråd hur det gått. :)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.