Byggahus.se

Offert renovering badrum, löpande räkning OCH fast summa?

 1. J
  Medlem · 12 inlägg

  Johanna9105

  Medlem
  Har ett badrum som ska renoveras med ny golvbrunn och demontering av kakel och uppsättning av våtrumstapet. Har haft ett företag här som inte är totalentreprenad utan en golvfirma som har kontakt med snickare, rörmokare och elektriker. Snickaren ska således förbereda jobbet för de övriga. Igår var snickaren här och lämnade offerten nedan. Har noll erfarenhet kring sånt här men känns som att fakturan kan segla iväg rätt fort då det är både en fast summa plus löpande räkning. Vad jag kan utläsa är 19800 kr det fasta priset och sen tillkommer timpenning plus materialkostnader. De där 19800, är det bara för att han ska dyka upp eller? Sen tillkommer ju rörmokarens och golvläggarens offerter……
   
 2. B
  Medlem · Stockholms län · 21 969 inlägg

  BirgitS

  Medlem
  Som jag uppfattar gäller det löpande priset tilläggsarbeten, typ det som står i rött. Se den sista röda meningen. Det går inte i förväg att veta om det finns fuktskador som måste åtgärdas osv. och därmed kan inte de åtgärderna ingå i det fasta priset.
   
 3. Bernieberg
  Renoverare · Kalmar län · 2 051 inlägg

  Bernieberg

  Renoverare
  Jag blir lite nervös av prismodellen att du betalar redovisat självkostnadspris + påslag för materialet. Med den sviniga prissättningen som finns i branschen kan det sluta lite hur som helst. Hantverkaren har inget som helst incitament att köpa till vettigt pris, ju större faktura han får från sin leverantör desto mer tjänar han. Framförallt skulle jag bli orolig om det står liknande på röris eller elektrikerns offert, det är speciellt i de skråna som det är urballat och du kan få betala flera gånger mer än rimligt marknadspris.
   
 4. O
  Renoveringsnovis · Skåne · 1 907 inlägg

  olofh

  Renoveringsnovis

  Instämmer helt i detta. Denna post kommer föranleda en ny tråd när TS fått fakturan och med rätta tycker det är helt horribelt. Säkerställ i så fall att du i förväg för veta materialpriser på iaf enskilda exempel.

  i värsta fall kommer din hantverkare handla på Ahlsell med fantasi-listpriser där din hantverkare säger sig ha X% rabatt men det är fortfarande dubbla priset mot om du hade köpt det själv på hornbach. Hantverkaren kommer försvara sig med något mummel om tillgänglighet och garantier. Nej. Detta riskerar att svida för dig.

  observera också att så som det är formulerat kommer han lägga på momsen utifrån sitt pris+12%. Det är ju fan momsfiffel
   
 5. S
  Medlem · 166 inlägg

  saltet

  Medlem
  Totalkostnaden för renovering av badrum ej lyxigt ska man räkna med ca 150.000 kr inkl allt.
  Bara en normal märkeskommod brukar kosta 20-25.000. Spegelskåp med inbyggd belysning 10-15.000..Handukstork 10.000 samt duschvägg INR 10-15.000.

  Att väggarna är sneda får du räkna med.
  Ta en firma som gör allt med UL. Chansa inte och tro att det blir billigare genom att delupphandla.Gjort ett antal badrum.
   
 6. pelle plåttak
  Verktygstokig · Estocolmo · 544 inlägg

  pelle plåttak

  Verktygstokig
  Fattar ingenting av den offerten. . han skall bila upp golvet men inte demontera ?
   
 7. J
  Medlem · 12 inlägg

  Johanna9105

  Medlem
  det reagerar jag också, vem ska demontera? Golvläggarna ska ju lägga våtrumsmatta på men då måste ju allt vara klart inför det, om inte snickaren gör det, vem gör det då?
   
 8. J
  Medlem · 12 inlägg

  Johanna9105

  Medlem
  Tack för svar, jag hade hoppats på helentreprenad men var dessa jag fick tag på. Vi har allt det övriga du nämner men räknar ändå med en rätt saftig summa
   
 9. J
  Medlem · 12 inlägg

  Johanna9105

  Medlem
  tack! Ska kräva materialkostnaden innan men satsar ändå på att hitta någon annan, denna kändes fel.
   
 10. B
  Medlem · Stockholms län · 21 969 inlägg

  BirgitS

  Medlem
  Att ta bort toalett, handfat osv. är ju normalt något som rörmokaren gör, inte snickaren.
   
 11. S
  Medlem · Östergötland · 1 175 inlägg

  Styrman_jansson

  Medlem
  Nja. Jag skulle be TS ta ovanstående inlägg med lite salt. Finns massor bra märkeskommoder för mindre än 10k och genom att välja våtrumstapet så sjunker priset rejält.

  Vi renoverade ett badrum om 5m2 med dusch på delad entreprenad där vi köpte blandare, duschväggar, kommoder, handdukstork med både elpatron/vattenburen värme och belysning själva men entreprenörer fick montera. Allt var kvalitétsgrejor typ FM Mattson blandare, Macro duschväggar, Markslöjd belysning m.m.

  Rivning av befintliga väggar utförde vi själva men uppbyggnad igen med plyfa + våtrusmgips gjorde snickare. Byte av golvbrunn samt lagning av golv (liten fuktskada) gjorde också snickare. I övrigt röris, elektriker samt mattläggare som gjorde resten. Jag fick stå för lite samordning förstås, men inget direkt betungande.

  Totalt landade vi på ca. 65tsek.
   
 12. Villa vista
  Allvetare · Stockholm · 1 684 inlägg

  Villa vista

  Allvetare
  Oron är befogat dock står det i offerten att påslaget gäller självkostnad om hantis vet vad det är då skall ha redovisa kostnad ej prislista.
   
 13. O
  Renoveringsnovis · Skåne · 1 907 inlägg

  olofh

  Renoveringsnovis
  jo men i sämsta fall (ganska vanligt) så köper han grejerna på Ahlsell som är jordens pissbutik när det kommer till priser. Han får en oerhört stor förtjänst och som någon skrev så har han absolut inga incitament att handla material billigt för så får han ju lägre avkastning
   
 14. L
  Medlem · 167 inlägg

  LoTiX

  Medlem
  Är nog bra om du hittar en som tar helhetsansvar för färdigt badrum mot fastpris där allt arbete och material exkl kakel och inredning ingår.
   
 15. Bernieberg
  Renoverare · Kalmar län · 2 051 inlägg

  Bernieberg

  Renoverare
  Det finns upplägg där hantverkaren får betala enligt grundprislistan eller någon fjuttig rabatt för syns skull. Sen fakturerar han kunden sin ”kostnad” + ev. påslag. Lagom till jul får han sen tillbaka ”årets mängdrabatt” från grossen som utgör justeringen från överpris till vettigt pris med stor rabatt.

  Utöver dessa svindlare finns det massor av duktiga och seriösa företagare men man får vara försiktig så att man inte stöter på rötäggen.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.