Byggahus.se

Offert IKEA Kök från PEAB - Rimligt?

 1. N
  Medlem · 21 inlägg

  Notum

  Medlem
  Vi står inför en stundande renovering av vårt kök där vi tänkt sätta in ett IKEA Bodbyn och låtit deras samarbetspartner PEAB sköta hela arbetet.
  I förra veckan vi hade förbesiktning där vi gick genom arbetet och utöver själva köket bad vi de även ta med nytt golv, sätta upp pärlspont & tapet och några andra moment i offerten, visserligen arbete vi kan göra själva men som vi helst vill ha med i hela "köks paketet"

  Arbetet skulle ta ca 10 - 12 arbetsdagar

  Idag kom offerten - 123 00 före ROT - vilket jag tycker låter fasligt dyrt för vårt relativt lilla kök (ca 15m2)

  Vi bad om att få en mer detaljerad offert där varje moment är prissatt men det var inget de kunde lösa på rak arm, men han höftade att EL & VVS låg på ca 25-30 000, bygg-arbeten på 55 000 och till slut själva köket 37 000 som enligt offerten jag bifogat.

  Då jag aldrig tidigare varit med om en större renovering/tillbyggnad har jag dålig koll på priser men tycker som sagt detta låter väldigt dyrt, vad säger ni..?
   
  • Laddar…
 2. D
  Medlem · Stockholm · 514 inlägg

  Dublin

  Medlem
  Det är ju svårt att avgöra med den informationen du fått, dvs när både antal timmar och timpris är okända (utöver extra arbeten snickare). Du skulle behöva veta timpriset för snickare, elektriker och vvs:are. Då kan du ju se hur många timmar de räknar med och då kan det vara lättare att se om det är rimligt.
   
 3. S
  Medlem · 321 inlägg
  Det låter väl inte helt orimligt. Eftersom det är en hel del moment som är med i fastpris har de ju risken också. Däremot saknas ju prisuppgifter för "Löpande timpris". Priset för snickare längst ner gäller ju extra tillkommande arbeten, så det är inte nödvändigtvis samma pris som de moment som är löpande för snickare. Målningen är också löpande, men timpris saknas. Resor, arbetsbil, ... saknas också information om.
   
 4. K
  Självbyggare · Skåne · 2 263 inlägg

  Kallebo

  Självbyggare
  Det i rött verkar tillkomma. Timkostnad för snickare står ju längst ner.

  Håller med om att det låter lite dyrt, men det är väl vad det kostar idag när konkurrensen är liten och alla har fullt upp med jobb.

  Hade jag gjort det själv med den timkostnaden hade det blivit än dyrare. Tur att man jobbar gratis. Haha
   
 5. T
  Medlem · 75 inlägg

  Thyrfalk

  Medlem
  Tycker det låter vettigt.
   
 6. H
  Medlem · 194 inlägg

  Hammarskallen

  Medlem
  Varför anlitar man PEAB? Det är ju en jättekoncern som omsätter miljarder, såna här småjobb är väl inget för dom? Hitta en mindre snickarfirma med bra renommé istället.
   
 7. Albingädda
  Medlem · 7 inlägg

  Albingädda

  Medlem
  25% påslag på underentreprenörers arbete och material känns lite i överkant. 15 % skulle jag säga är rimligare. Men det kanske inte blir så mycket löpande arbete på UE? Sen tycker jag att en så specificerad offert ej borde kallas budgetpris utan fast pris. Budgetpris medger ju ofatst en reglering på +/-15%, och i så fall borde man specificera hur mycket pengar per delmoment som ingår.
   
  • Laddar…
 8. Cheesen
  Nybyggare · Boden · 1 212 inlägg

  Cheesen

  Nybyggare
  Tycker det låter billigt men så är inga inpassningar medräknade heller. Du får nog räkna med att den offerten inte täcker hela köket. Plattsättare?
   
 9. N
  Medlem · 21 inlägg

  Notum

  Medlem
  Håller med till fullo och redan här drog vi öronen åt oss lite då offerten är så otydlig, hade varit enklare att utvärdera offerten om varje moment var prissatt.

  Ska kontakta PEAB igen och se om vi kan få den mer detaljerad..
   
 10. N
  Medlem · 21 inlägg

  Notum

  Medlem
  PEAB är IKEA's samarbetes partner i vårt område så därför började vi där då vi för bekvämlighetens skull hade tänkt en typ färdig "paket lösning" för renoveringen, men vi har blivit rekommenderade några lokala hantverkare i området som vi ska be om offert ifrån också så vi kan jämföra.
   
 11. N
  Medlem · 21 inlägg

  Notum

  Medlem
  Jo denna offert ska täcka allt arbete vi ha gjort med köket - minus rivning då vi gör det själva
   
 12. D
  Medlem · Stockholm · 514 inlägg

  Dublin

  Medlem
  Du behöver ju åtminstone få några tiduppskattningar. Det allra minsta man kan begära är att totaltiden framkommer, eller typ "start vecka x, klart vecka y". Om jobbet skulle gå på tre dagar kommer du att känna dig lurad, kommer de att jobba av och till i 2 år kommer du att bli förbannad ;). Så ospecad tid är som att köpa grisen i säcken.

  Men som nån annan föreslog, kolla om du kan få in en offert från någon annan firma som inte är kopplad till ikea så du har nåt att jämföra med.
   
 13. N
  Medlem · 21 inlägg

  Notum

  Medlem
  Enligt han som var här o gjorde förbesiktningen skulle hela arbetet ta ca 10-12 arbetsdagar
   
 14. P
  Renoverare · 1 971 inlägg

  Pappa1986

  Renoverare
  Svindyrt. Bättre du anlita IKEA sjökva till att sätta in köket. Vvs och el kan du väl kolla med en lokal firma?
   
 15. boschkenta
  Verktygstokig · 59 inlägg

  boschkenta

  Verktygstokig
  Har en bekant som är projektledare på större byggfirma som höftar runt 150,000:- för att totalrenovera lägenhetskök - detta är dock inklusive målning och ibland nya golv... så det låter aningen dyrt, men inte helt åt skogen.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.