Byggahus.se

Offerbräda på liggande panel

 1. F
  Medlem · 75 inlägg
  Vi har liggande panel men vi skulle gärna vilja ha en offerbräda längst ner för att det ska passa med övriga äldre byggnader. Det enklaste är ju att bara måla nedersta bräda vitt men det vore snyggare om det fanns en droplist och att kanske sista brädan vore bredare. Går det att fejka en offerbräda, har ni några förslag?
   
 2. A
  Medlem · Blekinge · 9 194 inlägg

  andersmc

  Medlem
  Varför ska du fejka? Byt till en bredare bräda och sätt dit en dropplist, det måste vara lika enkelt som nånting som bara ser ut som om du satt dit en bredare bräda och en dropplist.
   
 3. Tobias86fransson
  Nybyggare · Vara · 13 inlägg

  Tobias86fransson

  Nybyggare
  Det är juh bara att ta bort nedersta brädan, sätta dit en dropplist och en offerbräda
   
  • Laddar…
 4. F
  Medlem · 75 inlägg
  Vi vill fejka eftersom huset är nybyggt och det inte gick att få en bredare nedre offerbräda. Tänkte att det fanns ett enklare sätt att få utseendet utan att bryta loss nedersta brädan. Då gäller heller inte garantin på fasaden som jag fattar det. I värsta fall får vi vänta till efter 2 års besiktningen.
   
 5. Tobias86fransson
  Nybyggare · Vara · 13 inlägg

  Tobias86fransson

  Nybyggare
  Man kan juh sätta en utanpå isf, klyva underdelen i 15 grader vinkel uppepå och dropp brädan 15 grader vinkel i bakkant, sen får ni lägga en målarfog bakom droppbrädan och bef fasad, samt en fog uppe på droppbrädan mot fasad efter montering, efter det måla över,
   
 6. R
  Medlem · 34 inlägg

  Raufus

  Medlem
  Mycket tveksam till detta. Gommer garanterat inte att bli helt tätt över allt och vattnet kommer att ligga mellan orginalfasaden och fejkbrädan och orsaka röta innom några år. Om det dessutom är en ny granpanel är ju kvaliteten oftast inte den bästa.

  Håller med tidigare inlägg om att det är ungefär lika mycket jobb att fejka som att göra ordentligt.
   
 7. imported_Benno
  Medlem · Korpilombolo · 1 703 inlägg

  imported_Benno

  Medlem
  Men en fuskdropplist lär ju hålla många år så varför inte? När det är dags att byta om 20 år kan man ju göra det ordentligt. På vårt hus har de kapat dropplisten jämns med panelen. Troligen såg den omodern ut vid någon tidpunkt i husets 100-åriga historia.
   
 8. R
  Medlem · 34 inlägg

  Raufus

  Medlem
  Hur som helst så kan jag inte tänka mig att garantin skulle gälla med den lösningen då man sannolikt bygger in ett problem. Och då kan man ju lika gärna göra det ordentligt? Det blir alltid snyggast och mest naturligt att göra det på riktigt.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.