Övervåning Smålansvillan Huskvarna

728 läst  3 svar

Sida 1 av 1
 1. F
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Vi sitter nu och skissar på övervåningen till vår villa Huskvarna från Smålandsvillan.
  Är osäkra på om vi kan få plats med fyra sovrum på övervåningen. Hur har ni som tidigare inrett övervåningen tänk ang planlösningen? Vi funderar på om trappan känns trång om det är en vägg på varje sida, ex badrum på ena sidan och ex en klädkammare på andra?
  Finns det någon som hade velat dela med sig av bilder på era inredda övervåningar.

  Tack på förhand!
   
 2. Anna_H
  Husägare · Nivå 16
  Nu vet jag inte riktigt hur huset ser ut, men i husen på vår gata med 60 kvm övervåning finns några med fyra små sovrum, ett litet badrum och två klk. Efter lite googlande så ser det ut som om ert hus har nästan 100 kvm, så ett badrum, en KLK och fyra rejäla sovrum borde inte vara något problem alls att få plats med.
   
 3. F
  Medlem Nivå 1
  Vi sitter också och skissar på 4 sovrum, badrum, klädkammare och allrum på övervåningen på vårt Huskvarna. Har ni kommit fram till någon bra lösning? Vi har lite olika tankar, men lutar nu åt att behålla så mycket som möjligt från deras förslag som finns i katalogen men att göra om badrummet till sovrum och flytta badrummet till utrymmet bredvid trappan. Det kommer då bli två höga väggar i trappan men vi kommer ansöka i bygglovet om att sätta in ett fönster i trappan samt ett i klädkammaren. Fönstren kommer i så fall se ut som de andra fönstren och sitta på samma nivå som övriga. Fönstret i trappan kommer mer vara för att släppa in ljus. Anledningen till att vi inte ansöker om långsmalt fönster i trappan är för att vi även vill bygga in en entré på framsidan och då kommer i så fall det långsmala fönstret krocka med taket på den inglasade entrén.

  Vi hade även ett tag tanke på att flytta badrummet till klädkammaren som de har som förslag i sina skisser och i så fall göra det lilla utrymmet på andra sidan av trappan till en klädkammare. Men vi vet inte om det blir för stort ingrepp att flytta rör etc till andra sidan trappan.

  Om ni har några andra bra idéer tar vi tacksamt emot dessa :)
   
 4. H
  Medlem Nivå 6
  Den vanligaste planlösningen för denna typen av hus (Husqvarna, Smart 168 osv) verkar vara 4 sovrum i vardera hörn, klädkammaren vid trappan och toalett med dusch i hörnan till höger om trappan så att det sovrummet blir lite mindre. Sen ett allrum i mitten vid den franska balkongen. Inget av sovrummen blri jättestora utan runt 10-12 m2.

  Hade jag haft såna ytor hade jag nog mot ena gaveln gjort ett master medroom med klädkammare, rejäl toalett och dusch samt stort sovrum. Då blir det max 3 sovrum där uppe om de inte ska vara jättesmå. Men ni har ju minst ett sovrum där nere också. Alternativt inreda som en ungdomsvåning och ni sover där nere, kanske med ett pentry också?

  /HLH
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: