Byggahus.se

Överskott Solceller

2k läst  73 svar

 1. H
  Medlem · Nivå 11
  Huset verkar vilja 3-4kw, hade du skippat/säkrat upp dessa snabbsäkringar så hade du kunna producerat betydligt mer, eftersom då förbrukar huset ifrån den producerade energin, prata med elektrikern som gjort detta, går att göra betydligt bättre.
   
 2. F
  Medlem · Nivå 13
  Det kan man men risken med det är att har man av nån anledning inte förbrukare inhouse just då så är det en huvudsäkring som går istället och det får trista följder, speciellt om man är bortrest.
   
 3. H
  Medlem · Nivå 11
  Ja men att ställa upp riktaren några kw till är inga problem..
   
 4. martin43
  Husägare · Nivå 11
  Så länge det inte är för varmt i elskåpet som sagt. Knappast ett problem i februari iofs. :)
   
 5. H
  Medlem · Nivå 11
  Diazedsäkringar tål många Amp i överlast, samt att huset förbrukar energi från dessa till skillnad från dessa 25A snabbsäkringar..hursomhelst så går det att få mer effektivt än det är idag..
   
 6. A
  Medlem Nivå 5
  Kanske redan diskuterats men Lägg förbrukare tex vvb att starta när solen beräknas ge som mest.
  samt kolla om din inverter har larmutgång/ relä.
  Isåfall kan du styra saker om produktionen går över ett visst värde.
  Tex vvb, ac, mm
   
 7. martin43
  Husägare · Nivå 11
  Ja, men dvärgbrytarna kommer att lösa som det ser ut idag, när det är varmt ute/varmt i skåpet. Men det är ju bara för TS att experimentera och hitta ett bra toppvärde.
   
 8. S
  Medlem Nivå 2
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  upload_2019-8-14_12-4-34.png
  Dessa säkringar sitt i rumstemperatur öppet som på bild. Inte i något skåp. Inga andra säkringar i den raden över eller under
   
 9. GK100
  Medlem · Nivå 20
  Inget problem med säkringen förutom att den skulle vara på tex 32 A för att matcha ditt system. Hur ser helheten ut dvs kablage mot omformare och mot delar denna säkringen matar? Är det vettigt i dimensioner kan du byta upp dig i denna delen och utnyttja lite mer både internt och utmatat summerat. Borde kunna ge en del om än inte de nominella 25 kW du har tillgängligt.
   
 10. S
  Medlem Nivå 2
  Jag skall prova att sätta dit 32 A säkringar eller rättare sagt en elektriker. Något fabrikat som rekomenderas. Sedan höja utgången på växellikriktaren till 19 kw för att se var gränsen går så in te huvudsäkringarna går ATTACH=full]347624[/ATTACH]för attw
   
 11. S
  Medlem Nivå 2
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  upload_2019-8-14_12-48-49.png

  Ingen större kostnad. Elektriker tillkommer men enkel installation
   
 12. GK100
  Medlem · Nivå 20
  Se som sagt bara till att det är rätt dimensionerad för det. En vanlig gräns för centraler etc är 25 A och sen nästa 63 A. Förhoppningsvis ser elektrikern till detta.
   
 13. F
  Medlem · Nivå 13
  Det är 6 mm2 kablar vidare som gäller för 32A eller?
   
 14. GK100
  Medlem · Nivå 20
  Tumregelmässigt på forumet får vi nog sätta det som i klenaste laget. Fackmässigt kan man vid dimensionering hamna i att det är ok vid dvärgbrytare men inget att rekommendera TS obesett. Risken är att det blir liknande elbilladdning via diverse ej genomgångna matningsvägar oavsett ev stickpropp, inget att förbise med höga strömmar och relativt långa tider här också.
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka