Byggahus.se

Överklaga bygglov trots detaljplan

 1. S
  Medlem · 1 inlägg

  stefan0376

  Medlem
  Tänkte bygga hus på en nyligen avstyckad tomt. Huset/bygget följer för området gällande detaljplan och vi trodde vi skulle få bygglov rätt enkelt då vi följer detaljplanen. En granne har dock skickat in en klagan till kommunen mot det planerade bygget då han tycker huset är för stort och skymmer hans utsikt mot sjön. Hur är hans chanser att få igenom ett stop mot att bevilja ett bygglov som följer detaljplanen??
   
 2. A
  Medlem · 138 inlägg

  allinrep

  Medlem
 3. saturnus
  Medlem · M · 3 679 inlägg

  saturnus

  Medlem

  Re: Överklaga bygglov trots detaljplan

  Den eviga frågan; Vem skall få bygga framför vem. Om ert bygge följer detaljplanen, har grannen mycket små chanser att få rätt. Om ärendet hamnar i domstol, och ni märker att grannens argument delvis går hem, så var inte omöjliga själva. O`key vi kan flytta huset 80cm längre österut, eller något ditåt. Men jag tror inte ni skall behöva oroa er.
  Men vad ni bör kolla upp, är hur er avstyckade tomt påverkas av en tidigare detaljplan.
  Låt säga att nuvarande tomter för området ligger på ca 2000kvm. Delar man då på ett antal av detta populära havsnära tomter, så sker det med tiden en förtätning av området som nuvarande detaljplan inte reglerar, och som kanske inte kommunen förutsett.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.