Byggahus.se

Överfakturerad för tapetsering?

 1. W
  Medlem · 8 inlägg

  Waits86

  Medlem
  Hej!

  Jag bor i bostadsrätt och vi renoverade nyligen badrummet. Under arbetet flyttades en mindre vägg och vi passade därför på att få hjälp av firman som gjorde badrummet för att få det angränsande rummet tapetserat. Vi sa inget exakt pris men de sa att ”det är ett litet jobb, det blir inte dyrt”.

  Rummet som tapetserades är ca 9m2 stort med lite mindre än 3 meter i tak. Totalt var det ca 22m2 tapet som skulle sättas upp + komplettering av ca 5m stuckatur som tagits ned. En väggyta på ca 4m2 var lite ojämn och behövde bredspacklas.

  För detta har de skickat en tilläggsfaktura på 84 arbetstimmar till en kostnad av 37 800:- kronor. Jag tycker det låter lite väl mycket med över 2 veckors heltidsarbete för att göra detta arbete men företaget framhärdar. Jag har bestridit och inte betalat, men i övrigt har de varit schyssta och gjort ett bra jobb, så vill bara höra hur denna kostnad låter i andras öron. Är det bara jag som inte har koll på hur mycket tid ett sånt tapetseringsjobb kan förväntas ta?
   
 2. Bo arnold
  Medlem · 332 inlägg
  Över två veckor låter som dom har tapetserat en hel villa
   
 3. jonmo
  Självbyggare · Stockholms län · 2 855 inlägg

  jonmo

  Självbyggare
  Ska låta tapetsera vårt sovrum inom kort. Rekommenderad målare med bra referenser, tidigare gjort jobb hos nöjda petiga föräldrar. Både jag och de bor i Stockholms innerstad.

  Offert säger två dagars jobb, en dag underarbete, en dag tapetsering. Det är mönsterpassad papperstapet med udda bredd. Rummet är knappa 12 m2 skulle jag gissa. Pris: totalt dryga 7k efter Rot.

  Ingen stuckatur, men ändå rätt mycket billigare.
   
 4. JA”Snabbe”
  Husägare · Skåne · 1 626 inlägg

  JA”Snabbe”

  Husägare
  37800 inklusive material? Hur dyr tapet?
   
  • Laddar…
 5. jonmo
  Självbyggare · Stockholms län · 2 855 inlägg

  jonmo

  Självbyggare
  Bra fråga, det påverkar ju verkligen. I vårt fall köpte vi tapeten, men även med en dyr tapet tror jag man borde landa på kanske dubbla i mitt fall. Fortfarande bara 40% av vad TS betalar...
   
 6. Mattias Andreasson
  Medlem · 72 inlägg
  Föräldrarna betalade 40k för tapetsering av två hallar, ett "trapphus" och ett sovrum. Målning av ett litet tak och lister i en av hallarna. Tapeten hade jobbig mönsteranpassning då kontrasaten mellan mönstret och resten av den väldigt ljusa tapeten var minimal.

  Dom sa till och med att dom bett butiken dom köper materialet ifrån att ta bort den färgen från den serien av tapet från sortimentet för att den kostar slutkunderna så väldigt mycket i extra tid.
   
 7. Krille-72
  Medlem · 3 586 inlägg
  Är det bara exakt det jobb som utförts som du beskriver är det för dyrt. Stuckaturer i frigolit eller fick dom gjuta likadana i gips? Vad gjordes för underarbete innan tapetsering? Jag är i branschen och brukar försvara mycket som är dyrt för jag vet hur mycket arbete som ligger bakom. Men i detta fall låter det verkligen dyrt.:surprised:
   
  • Laddar…
 8. Claes Sörmland
  Medlem · Sörmland och stan · 9 351 inlägg

  Claes Sörmland

  Medlem
  Be dem specificera fakturan, det har du rätt till enligt konsumenttjänstlagen. Specificeringen ska vara så detaljerad att du som lekman ska kunna bedöma om det fakturerade beloppet är rimligt. Då får du förhoppningsvis förklaringen till att tiden har dragit iväg. jag gissar att stukatur och bredspackling är det som äter timmar.
   
 9. Krille-72
  Medlem · 3 586 inlägg
  Håller med i sak. 84 Tim blir lite svårt att förklara även om man skulle lagt 40 Tim på att ta ner gamla tapeter med rakhyvel och tandborste. Det borde därför rimligen finnas en bättre förklaring till det som faktiskt utförts med tanke på att man dessutom sagt att detta är ”ett mindre jobb”
  Vad har tillkommit efter den meningen? Eller var badrummet så billigt att man såg sin chans att chansa?
   
  • Laddar…
 10. W
  Medlem · 8 inlägg

  Waits86

  Medlem
  Tack för alla svar! Vill ju inte krångla och bete mig illa mot en hantverkare som bara gjort allt korrekt och vill ha rimligt betalt. 37800:- är exklusive tapeter och stuckaturer i frigolit som jag köpte hem själv. Tapeten var inget särskilt knepigt vad jag kan bedöma och inte heller något som dom tagit upp som besvärligt. Känns som en ganska lättjobbad papp med tydliga kontraster och tätt mellan olika mönsterdetaljer att mönsterpassa mot.

  Missade skriva att det även ingick byte av ett trasigt eluttag i kostnaden, men det var bara ett rakt byte av ett ojordat uttag så kan knappast ha tagit över 1h för elektrikern som ju ändå var på plats för att göra andra jobb.

  Ska helt klart hålla i mitt bestridande men är som sagt nöjd med resultatet och tycker de varit schyssta i övrigt. Så tänkte förhandla lite och försöka landa på kanske 10 000 till dom för arbetskostnaden.
   
 11. Bo arnold
  Medlem · 332 inlägg
  Får inte ta mer än två dagar 16 Tim inkl målning tak o lister tycker jag som gammal målare mönsterpassning är inget problem för proffs.
   
 12. Krille-72
  Medlem · 3 586 inlägg
  10 000 kr för arbetskostnaden? Hur mycket av fakturan är material, Servicebil och vad det nu kan vara?
   
 13. Krille-72
  Medlem · 3 586 inlägg
  Dig ska jag börja anlita när det är mycket att göra innan tapeterna kan slängas upp.;)
   
 14. W
  Medlem · 8 inlägg

  Waits86

  Medlem
  Har bett dom specificera men de är underligt sega på att svara. Skickade mail och bad om det i mitten på december men fortfarande inte fått svar vilket känns lite underligt även om det varit jul och nyårshelg förståss. Hursomhelst har jag bestridit skriftligt både till renoveringsfirman och till företaget som sköter deras fakturering så känner mig inte orolig för inkasso eller dylikt. Ska stå på mig kring specifikationen!
   
  • Laddar…
 15. W
  Medlem · 8 inlägg

  Waits86

  Medlem
  Badrumsrenoveringen var relativt billig, så jag tror att de gör vad de kan för att ta in mer pengar vilket jag till viss del kan sympatisera med. Är som sagt nöjd med jobbet som utförts och vill inte pressa priset på ett oschysst sätt förståss. Men detta kändes väl saftigt.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.