Byggahus.se

Överblivet Securitas-larm

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Villan vi köpte hade ett Securitas-larm, och vi har använt det under ett par månaders gratis prövotid. Vi bestämde oss dock för att inte fortsätta med abonnemanget och häromdagen kom Securitas för att ta ner larmet. Till min stora förvåning sa han dock att larmet (från -04) var så gammalt att det nu var avbetalt och nu tillhör kunden. Det enda han gjorde var att gå in i centralen och radera alla inställningar. Han lämnade kvar alla komponenter (central, knappsats & rörelsedetektorer). Dessutom lämnade han kvar ett papper "programmeringsmall", där det står en del koder m.m. Jag frågade honom hur jag kan göra för att använda larmet som ett enkelt tjutlarm, men det ville han inte berätta, eftersom jag i så fall skulle kunna koppla upp mig till en konkurrerande firma.

  Vad ska jag med ett larm till om jag inte kan använda det? Det känns mest som om de vill spara in tid på att slippa ta ner grejorna...
  Nåväl, jag har kikat runt lite här på forumet och hittat två trådar som pratat lite kring detta:
  http://www.byggahus.se/forum/teknik/93594-securitas-aroundio.html
  http://www.byggahus.se/forum/teknik/107038-securitas-tradloest.html

  På "programmeringsmallen" står det att jag har ett larm som heter Secom CRT 800 och detta verkar ju vara väldigt likt Honeywells Domonial.

  Är det någon som vet hur jag kan programmera upp mitt larm? Enligt trådarna ovan verkar det som om man behöver programmet "domopc-lt" och någon typ av specialkabel. Hur får man tag på detta? Kan man programmera upp på annat sätt?

  Alternativet är att jag tar ner sakerna och köper ett nytt tjutlarm, men det känns lite fånigt, när det sitter färdigmonterat och klart...

  /Mexitegelvillan
   
 2. P
  Medlem Nivå 1
  Du hittar kanske lite stöd i den här
  http://www.byggahus.se/forum/teknik/145466-omprogrammera-securitas-larm-cmi800.html
  tråden, där jag precis har summerat mina egna erfarenheter.
  Så långt jag har begripit blir det nog svårt att komma nån vart utan den fyrsiffriga installatörskoden. Jag läste nånstans att lokala installationsentreprenörer brukar använda samma installatörskod i alla sina respektive installationer; om det är sant kanske det kan underlätta att få tag i koden din installatör har använt.
  Lycka till!