Byggahus.se

Nytt massivt trägolv på brädgolv med fuktskador?

 1. H
  Medlem · 5 inlägg

  Hillary5

  Medlem
  Hej,
  i vårt nyförvärvade 1870-talstorp har vi frilagt ett gammalt brädgolv som kom fram under ett lager "Husmodern" från 1940, flera lager masonit, spackel, en plastmatta och en heltäckande matta. Förmodligen av detta skäl har de annars fina plankorna fått fuktskador och ett par hål i ytterhörnen (ca 5-10 cm). Därtill kommer ganska stora nivåskillnader (storleksordning 7-8 cm).

  Vi har just nu inte råd (och kanske inte heller tålamod och kunskap) att restaurera det gamla golvet. Vi överväger nu att lägga ett nytt (skruvat) massivt furugolv ovanpå. Är det en god idé? Bör man i så fall jämna ut nivåskillnader med bara tidningspapper? Ska man ha något mellan det ursprungliga och det nya golvet, såsom golvpapp eller ribbor? Ska man försöka ersätta det skadade virket eller kan det vara kvar? Vi vill helst bevara originalgolvet för ett senare tillfälle.

  Tacksam för råd/tips!
   
 2. smiler
  Medlem · Västernorrland · 651 inlägg

  smiler

  Medlem

  Re: Nytt massivt trägolv på brädgolv med fuktskado

  Ska du jämna ut nivåskillnade på 7-8 cm med papper?? ;)
  Själv skulle ja ha rivit ut de gamla trägolvet å riktat/spikatpå dom gamla åsarna... risken e väll at dom också e skadade. Å sen lagt nya golvet. Sen har du bara taket kvar me samma nivåskillnad ::)
   
 3. H
  Medlem · 5 inlägg

  Hillary5

  Medlem

  Re: Nytt massivt trägolv på brädgolv med fuktskado

  Tack för svar! Det var lite oklart formulerat: det är bara ett hörn som är så mycket lägre (så det kräver väl specialbehandling), annars är nivåskillnaderna snarare 1-2 cm.

   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.