Byggahus.se

Nytt hus som förbrukar EXTREM EL, elpanna?

 1. O
  Medlem · 143 inlägg

  Olle61

  Medlem
  Inte man, alltså förmodligen kvinna...

  Förövrigt så kör nog de flesta som har pellets elpatron för varmvatten på sommaren. Elpatronens förbrukning är inte konstant utan den drar betydligt mera om den ska värma både huset och varmvattnet.
   
 2. mikethebik
  Medlem · Dalarna · 648 inlägg

  mikethebik

  Medlem
  Jo, mig veterligt finns det inga hermafroditer på riktigt, alltså mänskliga sådana.
   
 3. Nissens
  Medlem · 2 182 inlägg

  Nissens

  Medlem
  Visst, men varför är sysslorna så ojämnt fördelade då? Fördelningen är definitivt könsrelaterad... vilket är det som är min poäng..
   
 4. D
  Husägare · 155 inlägg

  Drömtroll

  Husägare
  OT: Det föds ungefär 20 barn om året i Sverige med intersexuellt tillstånd (går ej att avgöra om man eller kvinna). Normalt innebär det inte att man har både fullt utvecklad penis och vagina, utan snarare kanske lite av varje, dvs. underutvecklade könsorgan av båda sorterna. Att ha kromosomkombinationen XXY är en av de vanligaste variationerna, men intersex-tillstånd kan även orsakas av annat än kromosomvariation.

  OnT: Bra jobbat TS! När du läser tipsen om värmesystem, kom ihåg att allt kanske inte är meningsfullt att installera i ett hus i Skåne där klimatet skiljer sig betydligt från mellersta eller norra Sverige. Ibland kan stockholmarna ha problem med att föreställa sig att hela Sverige inte ser ut precis som hos dem ;-)
   
 5. Nissens
  Medlem · 2 182 inlägg

  Nissens

  Medlem
  Skulle tro att kvinnor oftare anlitar hjälp om de är ensamstående i villa, alternativt eftersätter visst underhåll... de jag har sett har det så...
  Menar inte att det måste vara något fel med det, men har observerat det lite nu och då. :)
   
  • Laddar…
 6. Åsa Lund
  Husägare · Skåne · 4 463 inlägg

  Åsa Lund

  Husägare
  Du lär ju vara betydligt äldre än TS med dina stenålders värderingar och förutfattade meningar.
  Min svåger (som är son till en bygghandlare) rådfrågar mig om hus och renovering. Jag skulle aldrig köpa en teknisk pryl begagnad från honom.
  Jag rådfrågar honom däremot om färgsättning och inredning.
  Helt tvärtemot dina vanföreställningar! Behåll dem för dig själv och utanför denna tråd, tack
   
 7. Karlia
  Medlem · 1 311 inlägg

  Karlia

  Medlem
  Jag kan bli lite störd men låter det passera, när jag har med mig grannen (man) till byggvaruhandel eller lampaffär och personalen utgår från att det är han som ska hjälpa mig att koppla ihop eller såga, oftast hjälper ju jag honom. Starkare än mig är han dock, jag är glad att han hjälper mig att bära eller hålla saker. Ibland är det praktiskt med fyra händer.
   
 8. Nissens
  Medlem · 2 182 inlägg

  Nissens

  Medlem
  Haha, jag hade varit glad om det vore vanföreställningar, tyvärr är det inte det. Tvärtom så är det hämtat ur den riktiga verkligheten! Både från äldre och yngre än TS.

  Men kul att höra att det finns undantag! :)
   
 9. G
  Medlem · 1 407 inlägg
  Snarare regel än undantag. Män brukar vara uppfostrade att "veta" och "kan allt" dvs mansplejning. Ett bra exempel kan ju vara alla dessa som jobbar i färgaffärer och ger råd och snackar vilt vad som skall användas. Har fortfarande inte träffat ngn som vet någonting av vad de pratar om, och ja de är alla män. De kvinnor jag har träffat som har intresse kring vad detta forum avhandlar, precis som män med intresse verkar vara likvärda kunskapsmässigt, samma sak gäller omvänt.
   
 10. Nissens
  Medlem · 2 182 inlägg

  Nissens

  Medlem
  Slutsatsen är då... att ingen egentligen vet någonting... om någonting? :thinking:
   
  • Laddar…
 11. Snigla
  Maskot · Skåne · 7 878 inlägg

  Snigla

  Maskot
  Snacka om att stoppa in handen i bikupan för norpa honung utan skydd.. :surprised:
   
  • Laddar…
 12. M
  Medlem · 953 inlägg
  Vad handlar detta om på slutet i denna tråd egentligen?

  Att vissa inte kan ett skit eller att andra förväntas kunna allt?..
  Eller vilken galning som lyckas förbruka mest med energi och därmed ha dyrast levnad?
   
 13. N
  Medlem · 55 inlägg

  niinos112

  Medlem
  Förstod inte om du var en kvinna eller man men men, för att svara på ditt inlägg så är jag den som försöker lära mig. Om ni tycker att jag är okunnig, så skulle min man inte ems veta ett smack av det jag diskuterat om här på forumet. Så,.jmf. med min man är jag expert (med det lilla jag lärt mig här :crysmile:)
   
 14. N
  Medlem · 55 inlägg

  niinos112

  Medlem
  Tack! Nä, som jag skrev tidigare har pelletsen fungerat hur bra som helst (1v) sedan börja den krångla och pipa alert smoke empty braiser. Har dammat och dammsugit och tömt aska gick bra, sen slutade pelletsen komma ut. Tog ut all pellets och såg att den fastnat. Sen gick det bra ett tag. Sedan pep den igen. Sedan blev eldlågan väldigt hög jmf med innan. Glaset till pelletsmaskinen pelletsmaskinen sprack lite. Nä. Ärligt orkar inte mer. Kör på elpatron nu. Ska ringa nibe imorgon, och få offert. Fick 90k för mitsubushi och 133k för ITV. lite väl mkt tycker jah. Ska kolla med nibe så får vi se. Så som jag förstått de finns en elpatron där på.6.5kwh som går igång när de är väldigt kallt.
   
 15. Jonatan79
  Hobbysnickare · Stockholm · 8 301 inlägg

  Jonatan79

  Hobbysnickare
  Kolla beg luftvärmepump oxå , har du tur dyker någon upp på tex Blocket
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.